Altında yükseliş denemeleri başarısız kalıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beste Naz Süllü / İntegral Menkul Değerler - Araştırma Uzmanı

Geçtiğimiz haftayı satıcılı sonlandıran ons altın yeni haftaya da güçsüz başladı. Gün içinde 1100 dolar seviyesini test etmesine karşın tutunamayan onsun hareketleri düşüşe geçerek 1090 desteğine kadar geri çekildi. Bugün GSYH hesaplamalarına dahil edilen ABD’den dayanıklı tüketim malları siparişleri açıklandı. Hem nominal veri hem de çekirdek veri Haziran ayında beklentilerin üzerinde artış gerçekleştirdi. Global piyasalarda durum stabil olsa da siparişlerin artıyor olması olumlu karşılandı. Çünkü ABD’nin ihracat rakamları güçlü dolar sebebiyle son 3 ayın en düşük seviyesine geriledi. Verinin açıklanmasının ardından altında 1090 doların altına doğru denemeler görüldü.
 
ABD’de fon yöneticileri 2006 yılından bu yana ilk kez açtıkları satış pozisyonları aldıkları alış pozisyonlarının üstüne çıkarak net pozisyonlarda eksiye düştüler. Bu durum piyasadaki satış beklentilerinin oldukça kuvvetlendiği şeklinde yorumlanabilir.
 
Çin’in Hong Kong’dan yaptığı net altın ithalatı, Temmuz 2014'ten bu yana en düşük seviyesine geriledi. Bu durum dünyanın en büyük altın tüketicisi Çin’de talebin yavaşladığına işaret ediyor olabilir.
 
Teknik olarak ele aldığımızda günlük periyotta son dönemin büyük resminde ters flama formasyonu oluştuğunu görüyoruz. Gün içinde ise oluşan yatay hareketler 1100-1090 aralıkları arasında yoğunlaştı. Zaman zaman ise Fibo’50 dilimine denk gelen 1186 seviyesine denemeler olduğunu görüyoruz.
 
Dirençler:  1100/ 1110/ 1120
Destekler: 1091/ 1086/ 1076

tablo-1100.png

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/