Altınok, bağımsız aday olamadı

Altınok'un, başvuru saati bitmeden ilçe seçim kuruluna yetişemediği için dilekçesini veremediği açıklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - AKP'nin Keçiören Belediye Başkan adaylığından çekilen Turgut Altınok, gereken sürede başvuru yapamadığı için bağımsız aday olamadı. Keçiören Belediye Başkanı Altınok'un, AKP'nin Keçiören Belediye Başkan adaylığından çekilmesinin ardından bağımsız aday olmaya karar verdiği öğrenildi. Altınok'un bağımsız adaylık için bugün saat 17.00'ye kadar ilçe seçim kuruluna başvurması gerekiyordu.

Ancak Altınok'un, başvuru saati bitmeden ilçe seçim kuruluna yetişemediği için dilekçesini veremediği bildirildi.

öte yandan, Altınok, başka bir partiden aday olmadığını söyledi.

Keçiören Belediye Başkanı Altınok, Belediye Meclis Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, 1994 yılında göreve geldiğinde Keçiören'in bir gecekondu kenti olduğunu, aradan geçen sürede Keçiören'in dünya kenti haline geldiğini belirtti.

Görev yaptığı sürede çizgisinde ''değişiklik olmadığını'' anlatan Altınok, şunları kaydetti:

''Güne göre, zamana göre, zemine göre hareket edenlerden olmadık. İkbal ve istikbal beklentisi içinde olanlardan olmadık. İkbal ve istikbal için eğilip bükülmedik. Güne göre hareket edenlerden, ikbal için diz çökenlerden olmadık. Onur, fazilet ve dürüstlük mücadelesi verdim. Gören gözler var görmüyor, kulaklar var duymuyor, diller var konuşmuyor. Benim bütün mücadelem, Ankara'yı saran kravatlı keneler ve çeteleredir.''

Altınok, ''görev yaptığı süre içinde adının yolsuzluğa karışmadığını, ailesi ve çocuklarının makam otomobiline dahi binmediklerini'' belirterek, ''Biz yetim hakkını lafta değil yüreğimizde hissediyoruz'' diye konuştu.