Ana muhalefet gömleği dar geliyor

Kılıçdaroğlu, "inatla, inançla iktidara kilitlenmek zorundayız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Artık ana muhalefet gömleği bize dar geliyor, inatla, inançla iktidara kilitlenmek zorundayız" dedi.

Kılıçdaroğlu, İl Başkanları Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ve kendilerinin önemli bir referandum süreci yaşadığını söyledi.

Sonucun kendileri açısından beklenen bir sonuç olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Direndik, önemli sonuçlar elde ettik. Sizler çalıştınız, bizler çalıştık, gönüllü yurttaşları çalıştı, bu ülkenin aydınlık yurtsever insanları, korkmayan insanları çalıştı, hep beraber çalıştık. Elde ettiğimiz sonuç beklediğimiz değildi ama bir şeyi unutmayacağız, yüzde 58'lik sonucu il il tahlil edeceğiz. Çünkü biz haklıyız haklılığımızı il il, köy köy dolaşıp her ortamda anlatmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Güçler ayrılığı ilkesinin sağlıklı bir zemine oturması, laik, demokratik bir Türkiye istediklerinin altını çizen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Valilere, kaymakamlara, şantaja rağmen güzel bir çalışma yaptınız. Önemli olan zoru başarmaktır. Yüzde 42'lik oy bize şunu gösterdi; artık anamuhalefet gömleği bize dar geliyor, inatla, inançla iktidara kilitlenmek zorundayız. Bizim gizli gündemimiz yok, birileri 'demokrasi, hak, özgürlük' diyor onların gizli gündemleri var. Biz haklı yolumuzda yürümeye devam edeceğiz, çünkü o yolun sonunda iktidar var. Bekleyerek zaman kaybetme lüksümüz yok. Kavga etme lüksümüz yok. Biz inançla, inatla, dirençle, iktidara kilitlenmek zorundayız. İster Hakkari'de, ister Bingöl'de ister Tunceli'de ister Edirne'de, Türkiye'nin her ilinde iktidara kilitleneceğiz. Her yerde yurttaşa 'sorunların çözümü CHP'dedir' diyeceğiz. Var olan sorunlar çözülmüyorsa bu sorunlara yenileri ekleniyorsa demek ki var olan iktidar sorunları çözmeye talip değildir. Yurttaşlara ısrarla şunu da söyleyeceğiz; 'anayasanın değişmez ilkelerinden olan laik, demokratik, sosyal hukuk devletinde yok olan asıl tehlikede olan sosyal devlettir'. Yoksulluğun olduğu yerde birey, özgür iradesini kullanamaz. Yoksulluğu gidermek, tarihe gömmek CHP'nin boynunun borcudur."

"Tek dayanağımız halktır ve halkla beraber yürüyeceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, hiç kimseyi inancından, kılık kıyafetinden, etnik kimliğinden dolayı ötekileştirmeyeceklerini söyledi.

İktidar olmanın yolunun, halkın tamamını kucaklamaktan geçtiğini belirten Kılıçdaroğlu, CHP'nin tüm vatandaşları kucaklayacağını söyledi. Bu inançla yollarına devam edeceklerini anlatan Kılıçdaroğlu, 'burası bize oy vermez buraya gitmeyelim' anlayışında olmayacaklarını kaydetti.

Yalova'da kendilerine bir tek oyun çıkmadığı köye gittiğini anlatan Kılıçdaroğlu, bunun sonucunu da referandumda aldığını söyledi.

İl başkanlarından köy köy gezmelerini isteyen Kılıçdaroğlu, "Gittiğiniz zaman sonuç alıyorsunuz, çünkü bizim gizli gündemimiz yok, millete karşı takiye uygulamıyoruz" dedi.

Referandumun kendileri için ilk müşterek sınav olduğunu belirten Kılıçdaroğlu,  şimdi hedeflerinde 2011 Genel Seçimleri olduğunu kaydetti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir