Anadilde öğretime sıcak bakıyoruz

CHP'nin, Van'da düzenlenen 3 günlük "Siyasette Barışı Stratejisi Çalışması" sona erdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EDREMİT - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anadilde öğretime sıcak baktıklarını, ancak anadilde eğitimin bugün için özülebilecek bir sorun olduğuna inanmadıklarını söyledi.

CHP'nin, Van'ın Edremit ilçesi Merit Şahmaran Oteli'nde düzenlenen 3 günlük "Siyasette Barışı Stratejisi Çalışması" sona erdi.

Katılımcıların toplantıda "CHP'nin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da halktan daha fazla oy almak için ne yapması gerektiği sorusuna da cevap verdiklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Tartışmaların önemli noktalarından birisi de Kürt sorununu CHP nasıl çözmelidir, Kürt sorununa CHP nasıl bakmalıdır? Nasıl bakmalıdır ki çözerse CHP çözer anlayışı toplumda egemen olsun. Zaten bu anlayış var, değişik yerlerde söyleniyor. Bu algıyı güçlendirmek için CHP ne yapmalıdır? Bu konu tartışıldı" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, anadilde eğitim konusundaki bir başka soru üzerine de "Anadilde öğretime sıcak bakıyoruz, anadilde eğitimin bugün için çözülebilecek bir sorun olduğuna inanmıyoruz" dedi.

"Anadilin öğretilmesi konusunda CHP'nin kendi bakış çerçevesinin" sorulması üzerine de Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Anadil yasağının kaldırılmasıyla ilgili ilk teklifi veren CHP'dir. Herkesin kendi anadilini öğrenmesi bir insanlık hakkıdır. Onu teslim ediyoruz. Ayrıca biz, asimilasyona karşıyız, entegrasyondan yanayız. Bu da bizim parti programımızda var, kurultay tarafından kabul edilen programımızda var. Temel hak ve özgürlükleri genişletmek, bizim temel hedeflerimizden birisidir."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir