Anadolu'daki KOBİ'lere göz kırptı

Denizbank, bu yıl 100 milyon euroluk kaynakla Van, Tokat, Çorum, Sivas, Ağrı, Iğdır'daki kobilere kredi verecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Denizbank İşletme ve Tarım Bankacılığından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sun, ellerinde gelişmekte olan yörelerle ilgili 100 milyon Euroluk kaynak bulunduğunu belirterek, "İstanbul'da her şey elimizin altında. Atatürk, devrimi İstanbul'da başlatmamış, Anadolu'dan başlatmış. Biz de bu yıl ve önümüzdeki dönemde Anadolu'daki KOBİ'lere ağırlık vereceğiz" dedi.

Sun, topladıkları her 100 lira mevduatın 120 lirasını kredi olarak verdiklerini, 100 lira mevduatın üzerine sermaye koyduklarını, ayrıca yurt dışından topladıkları kaynağı da kredi olarak sağladıklarını söyledi.

Denizbank'ın KOBİ kredilerini geçen yıl yüzde 50'nin üzerinde büyüttüğünü, nakdi/gayri nakdi olarak baktıklarında 2010 yılı içinde 1 milyar dolara yakın kaynak aktarımı gerçekleştirdiklerini ifade eden Sun, 200 binin üzerinde aktif KOBİ müşterileri bulunduğunu, toplam nakdi TL KOBİ kredilerinden aldıkları payın yüzde 3,5 civarında olduğunu, bunu hızla büyütmek istediklerini bildirdi.

Vitesi hiçbir zaman 5'ten 1'e almadık

KOBİ kredilerinde bu yıl yüzde 40 civarında büyüme hedeflediklerini belirten Sun, şunları dile getirdi:

"Frene niye basalım ki? 505 tane şubemiz var. Geçen sene 80 şube açtık. Bu şubelerin kredi müşterisi, para kazanması lazım. KOBİ kredilerinde bilançosu, teminatları iyi olduğu halde müşteriye 'Kusura bakma müşteri, biz kredilerde bu sene büyüyeceğimiz kadar büyüdük' veya 'kredilerde çok hızlı gidiyoruz, artık daha fazla kredi veremem' mi diyeceğiz. Bizi kredi vermekten ne alıkoyar? Geleceğe ilişkin verdiğimiz kredilerin dönüşünde problem görürsek, daha temkinli olmaya başlarız. Biz Denizbank olarak zaten vitesi hiçbir zaman 5'ten 1'e almadık. Biz virajı gördüğümüzde tabii ki biraz yavaşlıyoruz."

Sun, "Gelişmekte olan yörelerle ilgili 100 milyon Euroluk kaynak var. Van, Tokat, Çorum, Sivas, Ağrı, Iğdır için... Buralardaki KOBİ'ler için özel kredi programları oluşturuyoruz. Bu kredi programlarını KOBİ'lere sunacağız. Bu aralar sahaya çıkacağız. Anlaşmaları imzalandı. Şimdiye kadar ihmal edilen bölgelere gitmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir