'Anayasa değişikliğini yapısal reformların parçası'

Gebze Ticaret Odası'nda sanayicilerle buluşan Maliye Bakanı Ağbal, anayasa değişikliğini yapısal reformların bir parçası olarak niteledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gebze Ticaret Odası'nda sanayicilerle bir araya geldi. Burada konuşan Ağbal, Türkiye ekonomisinin global kriz karşısında büyük bir dayanıklılık gösterdiğini belirterek, Türkiye'nin son 14 yılda büyüme oranlarının olağanüstü olduğunu, müthiş bir istihdam yaratıldığını ifade etti.

Bakan Ağbal, ''Son dönem istihdam artışında bir miktar yavaşlama var ama global kriz sonrası Avrupa'da istihdam kayıpları yaşanırken Türkiye istihdamını artırdı.'' dedi.

Ağbal, çok sayıda konuda reform niteliğinde düzenlemeler yaptıklarını kaydederek, 'Yatırım, üretim, istihdam, ihracat, buralarda Türkiye, büyüyen, yükselen grafiğini önümüzdeki dönemde de gösterecek. Hükümet olarak her zaman reforma inandık. Ülkenin ileriye dönük vizyonu, kalkınması için çok farklı alanlarda sürekli reformlar yaptık. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olarak huzurunuza getirdiğimiz değişiklik, aslında yapısal bir reformun parçası. Ekonomide önümüzü açacak, ülkede siyasi ve ekonomik istikrarı sağlayacak bir reform.'' diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir