Anayasa paketi görüşmesinin günü belli oldu

AKP, CHP ve MHP yeni anayasa paketi görüşmesi için cuma günü bir araya gelecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AKP, CHP ve MHP, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından görüşülmesi üzerine uzlaşıya varılan mini anayasa paketi için Cuma günü bir araya gelecek.

Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan AKP, CHP ve MHP liderleriyle Cumhurbaşkanlığı'nda bir araya gelmiş ve bu toplantıdan dar kapsamlı bir anayasa değişikliği için uzlaşma çıkmıştı.

TBMM'de ilgili partilerin yetkililerinden edinilen bilgiye göre, üç partinin yetkilendirdiği isimler mini anayasa paketi için ilk olarak Cuma günü görüşecek.

Heyette AKP'yi Genel Sekreter Abdülhamit Gül, CHP'yi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve MHP'yi Afyon Milletvekili Mehmet Parsak temsil edecek.

Mini anayasa paketinde AKP ilk adım olarak Gülen'e yakınyargı mensuplarının ayıklanması amacıyla HSYK üye seçiminde ağırlıklı olarak Parlamento'nun söz sahibi olmasını sağlayacak anayasa değişikliği isterken, CHP ve MHP de öneriye sıcak bakıyor.

Söz konusu paket çerçevesinde AKP'nin yüksek mahkemelerin  tek çatı altında toplanması, Askeri Yargıtay ve Danıştay'ın kaldırılması gibi konuları gündeme getirmesi de bekleniyor.