Ankara Kalkınma Ajansı'ndan 121 projeye destek

Turizm Potansiyelinin Harekete Geçirilmesi Mali Destek Programı ve Yenilikçi Uygulamalar Mali Destek Programı sonuçları açıklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Başvurusu alınan 251 projeden 121'i başarılı olarak Ankara Kalkınma Ajansı'ndan destek almaya hak kazandı. 
Ankara Kalkınma Ajansından yapılan yazılı açıklamada, başvurusu alınan 251 projeden 121'inin başarılı olarak Ankara Kalkınma Ajansından destek almaya hak kazandığı, projelerin maksimum 12 aylık süre içerisinde bitirilmelerinin planlandığı aktarıldı.
Açıklamada, 23 Haziran 2011 tarihinde açılan ve 16 Eylül 2011 tarihine kadar açık kalan teklif çağrısı kapsamında, Turizm Potansiyelinin Harekete Geçirilmesi Mali Destek Programı için 92, Yenilikçi Uygulamalar Mali Destek Programı için de 159 olmak üzere toplam 251 proje başvurusu yapıldığına işaret edildi.
Yapılan idari kontroller ve ön incelemelerin ardından gerekli kriterleri taşıyan 224 proje teklifinin bağımsız değerlendirici heyeti tarafından, mali kapasite ve işletme kapasitesi, ilgililik, yöntem, sürdürülebilirlik, bütçe ve maliyet etkinliği yönlerinden teknik değerlendirmeye tabi tutularak puanlandırıldığı vurgulandı.
"Başkentin turizm potansiyeli harekete geçirilecek"
Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Yapılan inceleme ve değerlendirmelerde gerekli şartları sağlayan Turizm Potansiyelinin Harekete Geçirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 45, Yenilikçi Uygulamalar Mali Destek Programı kapsamında 76 olmak üzere toplam 121 başarılı proje teklifi '2011 Yılı Mali Destek Programı' kapsamında desteklenmesi hususunun Ankara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulunun 30 Kasım 2011 tarihli toplantısında görüşülerek onaylanmıştır. 
Başarılı Proje sahiplerine ilişkin ayrıntılı bilgi Ajans web sitesi olan 'www.ankaraka.org.tr' adresinden edinilebilir. Yenilikçi Uygulamalar Mali Destek Programı, bilişim ve sağlık teknolojileri alanında 
Ankara'nın bölgesel, ulusal ve uluslararası ölçekte rekabet gücünü yükseltmeyi ve sürdürülebilir gelişmeyi sağlamayı amaçlamaktadır. Bu çerçevede, özellikle bilişim ve sağlık teknolojileri alanlarında ürün, süreç, pazarlama ve organizasyona yönelik yenilikçi uygulamalar desteklenmektedir.
Turizm Potansiyelinin Harekete Geçirilmesi Mali Destek Programı, Ankara'nın turizm altyapısının geliştirilmesi, turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, ulusal ve uluslararası alanda erişilebilir ve rekabet edebilir bir turizm kenti haline gelmesini amaçlamaktadır. 
Bu amaca hizmet edecek etkin tanıtım çalışmaları, hizmet kalitesinin yükseltilmesine ve turizm faaliyetlerinin dört mevsime yayılmasına yönelik projeler program çerçevesinde desteklenmektedir."
Açıklamada, destek almaya hak kazanan projelere Ankara Kalkınma Ajansının resmi internet adresinden ulaşılabileceği kaydedildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir