Ankara Temsilcimiz Parlak’a Kazakistan Dışişleri Bakanlığı’ndan madalya

Kazakistan Büyükelçiliği DÜNYA Gazetesi Ankara Temsilcisi Parlak’a, Türkiye Kazakistan ekonomik ilişkilerine yaptığı katkı nedeniyle 'madalya' takdim etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BESTE GÜÇER

ANKARA - Kazakistan’ın bağımsızlığının 26’ncı, Türkiye-Kazakistan diplomatik ilişkilerinin 25’inci yılı dolayısıyla Kazakistan Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Milli Gün etkinliklerinde, DÜNYA Gazetesi Ankara Temsilcisi Ferit Parlak’a Türkiye Kazakistan ekonomik ilişkilerine yaptığı katkı nedeniyle ‘madalya’ verildi.

Kazakistan Türkiye arasındaki ilişkilere katkılarından dolayı Dışişleri eski Bakanı Hikmet Çetin, Kültür eski Bakanı Namık Kemal Zeybek ve AK Parti Ankara Milletvekili Haluk İpek’in de madalya aldığı törene 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kazakistan Büyükelçisi Abzal Saparbekulı, TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek, Dışişleri eski Bakanı Yaşar Yakış, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, siyasetçiler, diplomatlar ve bürokratlar katıldı.

Törende Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in kitaplarının tanıtımı, iki ülkenin dostluk ilişkisini anlatan film gösterimi de yapıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Büyükelçi Abzal Saparbekulı, Kazakistan ve Türkiye arasındaki ilişkinin her alanda ivme kazanarak stratejik bir gelişme gösterdiğini anlattı. Yalçın Topçu, Türkiye- Kazakistan ilişkilerinde her alanda büyük atılımlar yapıldığını belirterek, iki devlet liderinin üstün çabalarının olduğunu dile getirdi. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev’in “Türklüğümüzü çocuklarımıza öğretelim. Harici güçler, bizim aramızdaki birlik noksanlığından faydalanıyor. Bunu da ortadan kaldırmamız gerek. İslam Dünyası G-20 gibi bir platform oluşturabilir” sözlerini hatırlatarak bu sözlerin gelecek kuşaklara hedef olacağını söyledi.

Kazakistan’ın geçtiğimiz 25 yılı gelişerek ve dünyada bir yıldız olarak geçirdiğini söyleyen Haluk İpek, ülkenin bugün dünyada stratejik olarak büyük bir öneme ve yere sahip olduğunu vurguladı. İpek, “Bugün, hiç yoktan Astana’yı oluşturan Kazakistan, medeniyetin ve başarının bütün dünyada güzel bir örneği olmuştur” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, davetlilere Türkiye Kazakistan ilişkilerinin tarihini anlattı. Bu 25 yıl içinde, iki ülkenin de kendisini yeniden inşa etmek için uğraştığını belirten Gül, “Bu dönemde zor günler de oldu, güzel günler de oldu. Türkiye, Kazakistan’ın yanında durarak her durumda destek olmaya ve paylaşmaya devam etti. Aynı şekilde Kazakistan da Türkiye’nin her zaman dostu oldu” dedi.