Ankara trafiği 'ulaşım ana planı' ile çözülecek

Başkent'in Ulaşım Ana Planı'nın hazırlanması amacıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Gazi Üniversitesi arasında protokol imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda yapılan imza töreninde konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Ankara'daki trafiğin ve ulaşımın düzenlenmesine yönelik işbirliği protokolünü imzalamak için bir araya geldiklerini ve Ankara'nın ulaşım planını Gazi Üniversitesinin yapacağını vurguladı.

Yaklaşık 2 sene sürecek olan çalışma için pek çok uzmanın istihdam edileceğini, yüz binin üzerinde kişiyle değişik anketler yapılacağını ve Ankara'nın ulaşım planına kavuşmuş olacağını anlatan Gökçek, "İnşallah planı seçimlerden önce Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinden çıkaracağız" dedi.

Bugüne kadar ulaşım planını yapmamış olmamalarının nedeninin mahkeme kararları olduğunu söyleyen Gökçek, şöyle devam etti:

"Eğer ben 15 sene içinde yeni bir ulaşım planı yaptırsam ve bu plan mahkemelerden dönseydi mevcut olan icraatlarımızın hiçbirini yapma şansı olmaz, her şey hukuksuz ve kanunsuz olurdu. Bu tip konularda özellikle ODTÜ bilirkişi olarak tayin ediliyor ve şimdiye kadar ODTÜ'nün lehimize verdiği bir karar yok. Bu nedenden dolayı bugüne kadar yapmadık. Ama artık adalete güvenimiz tam."

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gökçek, "Ankara'da ne değişecek" sorusu üzerine 30-40 yıl sonranın çözümünü bu yeni ulaşım planında bulmaya çalışacaklarını dile getirdi.

Gökçek, planlamaya ilişkin bütçenin 6-7 milyar TL civarında olduğunu ve AB'nin hibe programlarından destek alma teşebbüslerinin olacağını belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin logolarına ilişkin bir soru üzerine, makam odasından kedilerini imza töreninin yapıldığı yere getirten Gökçek, "Herhangi bir iptal kararına karşı ne yapmayı düşünüyorsunuz" sorusuna "Kedinin bıyık sayısını artırırız" yanıtını verdi. Kedilerin isimlerinin sorulması üzerine Gökçek, belediyede büyüyeceklerini belirttiği kedilerinin adlarının Can ve Canan olduğunu söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir