Ankara'da 118 binanın çatısı uçtu

Dün yaşanan şiddetli fırtınada Ankara'da 118 mesken ve işyerinin çatısının uçtuğu bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA- Ankara Valiliği, dün yaşanan şiddetli fırtınada Ankara'da 118 mesken ve işyerinin çatısının uçtuğunu bildirdi. 
Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada ülkenin iç ve batı kesimlerinde dün (Çarşamba) görülen lodos fırtınasının Ankara İlinde de gün boyunca ortalama 60-80 km/s. ve zaman zaman hamleli 100 km/s. ile etkili olduğu, kuvvetli fırtına nedeniyle bölge genelinde toz taşınımının yaşandığı ve de bu durum nedeniyle yer yer iletken kopmalarından elektrik kesilmeleri, çatı uçmaları, elektrik direği ve ağaç devrilmeleri sebebiyle trafikte de yer yer aksamaların olduğu belirtildi. 
 
Açıklamada "Ankara'da Çarşamba günü meydana gelen fırtınada Pursaklar Hükümet Konağı ve İbni Sina Hastanesi acil bölümü dahil 13 kamu binası ile 19 okul çatılarında kısmi hasar meydana geldiği, 400 iletken kopuğu ve devrilen elektrik direklerinin yüksek gerilimi de etkilemesiyle 600 civarında trafoda kısmi arızaların oluştuğu, Bala ve Haymana'da iki cami minaresinin yıkıldığı ile 118 mesken ve işyerlerinde çatı uçması meydana geldiği, Merkez ve İlçelerde çok sayıda ağaç devrilmesi ve reklam panosu uçması nedeniyle 50 civarında aracın hasar gördüğü ve ayrıca Yenimahalle, Keçiören, Polatlı ve Şereflikoçhisar ilçelerinde kiremit ve reklam panolarının üzerlerine düşmesi sonucunda 11 vatandaşın yaralandığı " kaydedildi.
 
Valilik, rüzgarın, Perşembe günü de güney ve güneybatı yönlerinden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği, bugün öğle saatlerinden sonra etkisini azaltacağı, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmelerine karşı vatandaşların ve ilgililerin bugün de dikkatli ve tedbirli olmaları hususunda da uyardı. 
Açıklamada "Ülkemizin iç ve batı kesimlerini dünden itibaren etkisi altına alan fırtına ile ilgili gelişmelerin Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi tarafından dikkatle ve aralıksız olarak izlenmektedir ve Ankara İlinde genel hayatı olumsuz etkileyebilecek herhangi bir durumun bulunmamaktadır" denildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir