Ankara'da ulaşım indirimi sona erdi

8 Mart'ta uygulaması başlayan 90 kuruşluk minibüs taşıma ücretinden vazgeçilerek eski tarifeye yani 1 lira 85 kuruşa dönüldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara Minibüsçüler Odası Başkanlığı'nın, başkentte ulaşım ücretlerinde altı yıl önceki tarifenin geçerli olmasını sağlayan UKOME kararına ilişkin açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Oda Başkanı Hacı Bekir Gani, oda olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, UKOME'de aldığı karara ilişkin Ankara 2. İdare Mahkemesinde açtıkları davanın bugün sonucunu aldıklarını duyurdu.

Buna göre, minibüs, otobüs ve Ankaray'da altı yıl öncesinin taşıma ücretlerinin geçerli olduğu kararın yürütmesinin durdurulduğunu bildiren Gani, yargının verdiği karardan memnun olduklarını söyledi.

Gani, 8 Mart Pazartesi gününden itibaren minibüslerde taşıma bedelinin 90 kuruş olmasından dolayı esnafın 'büyük sıkıntı ve mali kayıp' yaşadığını belirterek, "Bugün yönetim kurulunda yapacağımız toplantıyla birlikte eski taşıma ücreti olan 1 lira 85 kuruşa yolcu taşımaya devam edeceğiz. Alınan karar aynı zamanda özel ve EGO otobüslerde de UKOME kararı öncesi taşıma bedellerinin geçerli olmasını sağlamıştır" dedi.

Oda avukatı Mehmet Ali Alan da Ankara 2. İdare Mahkemesi'nin verdiği kararla UKOME'de alınan ulaşımdaki indirimli tarifeden vazgeçildiğini, taşıma ücretlerinin 8 Mart Pazartesi öncesindeki düzeylere geri döndüğünü söyledi.

Gani'nin Ankara 2. İdare Mahkemesinden aldığı kararı gören minibüsçüler de, odada sevinç gösterisinde bulunarak sıkıntıdan kurtulduklarını ifade etti.

Gökçek: Sağduyulu bir karar

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de UKOME kararının yürütmesinin durdurulmasını 'güzel ve sağduyulu bir karar' olarak yorumladı.

Ankara'da bundan sonra ulaşımda kaos yaşanmamasını dileyen Gökçek, UKOME'nin yarın saat 14.00'de toplanacağını ve eski fiyatlara dönülmesi için karar alacaklarını kaydetti.

Ukome yarın karar alacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara 2. İdare Mahkemesinin, Ankara'daki toplu taşıma ücretlerinde indirime gidilmesi konusundaki UKOME kararına ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini anımsatarak, bu karar dolayısıyla mutlu olduğunu söyledi.

Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlediği basın toplantısında, UKOME'nin yarın saat 14.00'de toplanacağını ve toplu taşıma ücretlerinde eski tarifeye dönülmesi için karar alacağını  belirtti.

Otobüslerde eski tarifeye ilişkin teknik anlamda yeniden düzenleme yapılması gerektiğini de ifade eden Gökçek, şunları kaydetti:

"Ankara 2. İdare Mahkemesi, son alınan UKOME kararına ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu karar dolayısıyla mutluyum. Transfer ve sefer sayısı de eskiden olduğu gibi normal haline dönecek. Yarın UKOME'de karar alınmasıyla birlikte bilet makinelerinin eski haline dönmesi için teknik ekip sabaha kadar çalışacak. Teknik düzenlemenin ardından 13 Mart Cumartesi gününden itibaren eski fiyatlardan ulaşım sağlanmaya başlar."

8 Mart Pazartesi gününden itibaren 2003 yılındaki ulaşım ücretlerinden yolcu taşındığını ifade eden Gökçek, maddi bakımdan zarar ettiklerini ve hasılatlarının yarı yarıya düştüğünü bildirdi.

Ulaşımda indirim nedeniyle aldıkları önlemleri, vatandaşa iyi anlattıklarını belirten Gökçek, "Bu nedenle birtakım ideolojik yaklaşımları olan kişiler dışında, vatandaştan olumsuz tepki almadık. Vatandaş tarafından konu çok iyi anlaşıldı" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir