Ankaraspor, Bank Asya 1'inci Lige geri döndü

TFF Genel Kurulu'nda, daha önce üyeliği askıya alınan Ankaraspor yeniden üyeliğe kabul edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda, daha önce üyeliği askıya alınan Ankaraspor yeniden üyeliğe kabul edildi. Bu kararla başkent kulübü gelecek sezon Bank Asya Birinci Lig'de mücadele etme hakkını kazandı.

TFF genel kurulunda, gündemde yer alan Ankaraspor'un yeniden üyeliğe kabul edilmesiyle ilgili madde, tartışmalara neden oldu. Taraflar arasında yaşanan tartışmaların ardından yapılan oylamada Ankaraspor'un askıya alınan üyeliği, oyçokluğuyla kaldırıldı. Bu kararla, başkent temsilcisi yeniden Bank Asya 1. Lig'de mücadele etme hakkını da elde etti.

Geçen yıl 4 Ağustos'ta alınan kararla, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 'taahhütlerine uymamak ve Süper Lig'den Bank Asya 1. Ligi'ne düşürülmesine ilişkin PFDK kararını onaylayan Tahkim Kurulu kararı kesin olmasına rağmen bu karar aleyhine dava açmak suretiyle, TFF düzenlemelerini ciddi ve sürekli bir şekilde ihlal etmesi nedeniyle' Ankaraspor A.Ş.'nin tescilini iptal etmişti.

TFF üyeliği de askıya alınan Ankaraspor A.Ş., Bank Asya 1.Lig de dahil olmak üzere hiçbir kategoride müsabakalara iştirak edemedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir