Antalya'da fırtına uyarısı

Güneybatı ilçelerinde öğlen saatlerinde başlayacak fırtına etkisini yarın akşama kadar sürdürecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Antalya'nın güneybatı ilçelerinde öğlen saatlerinde başlayacak fırtınanın etkisini yarın akşama kadar sürdürmesinin beklendiği bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya'nın güneybatı ilçelerinde fırtına bekleniyor. Açıklamada, halen bölge genelinde batı-güneybatı yönlerinden orta kuvvette esen rüzgarın, öğle saatlerinde hızını arttıracağı belirtildi. Kaş, Demre, Finike ve Kumluca'da hızı saatte 60-75 kilometreye çıkacak rüzgarın fırtınaya dönüşeceği ve etkisini yarın akşam saatlerine kadar sürdüreceği vurgulandı.

Fırtınanın oluşturabileceği olumsuz hava koşullarına karşın bölgede yaşayan vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olması istendi.

Bölgesel Tahmin Merkezinin uyarısında, Kaş-Kumluca arasında fırtına, Antalya körfezi açıklarında fırtınamsı rüzgar beklendiği belirtildi.

Rüzgarın, günbatısı ve lodostan Kaş-Kumluca arasında 6 ile 8, Antalya körfezinde 3 ile 5, açıklarında ise 6 ile 7 kuvvetinde esereceği ifade edilen açıklamada, dalga yüksekliğinin Kaş-Kumluca arasında 2 ile 3 metre, açıklarda 4-5 metre, Antalya Körfezinde ise 1-2, açıklarında 3-4 metre olacağı vurgulandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir