Antalya'da mevsimin ilk karı yağdı!

Türkiye bugüne kar yağışıyla başladı. Özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı, dün hava sıcaklığının 20 dereceyi bulduğu Antalya'da da görüldü. Akseki ve Korkuteli ilçelerinde kar kalınlığı 20 santimetreye kadar ulaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye bugün kar yağışının etkisi altına girdi. Sabah saatlerinden itibaren Burdur ve Afyonkarahisar, Isparta'nın batı çevreleri, Ankara, Konya, Karaman ve Isparta'nın doğu çevreleri ile Antalya ve Mersin'in yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı etkisini sürdürmeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise, Antalya'nın doğu ilçeleri ve Mersin'de sağanak, Marmara, Güney Ege ve Batı Akdeniz'de fırtına uyarısında bulunuyor.

Ankara'da kar yağışı başladı

kar_ankara.jpg

Başkentte sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, yüksek kesimlerde etkili oldu.

Antalya Bademli'de kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı

Antalya'nın Akseki ve Korkuteli ilçelerine yılın ilk karı yağdı. 

antalya_kar_bb.jpg

Akseki ilçesinde iki gündür etkili olan soğuk havanın ardından bu sabaha karşı kar yağışı başladı. Yoğun kar yağışının etkisiyle ilçe merkezi beyaza büründü. Akseki merkezinde kar kalınlığı 10, Bademli Mahallesi'nde ise 20 santimetreye ulaştı. 

Akseki-Seydişehir karayolu Alacabel mevkisinde kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığını belirten yetkililer, sürücülere araçlarında zincir bulundurulmaları konusunda çağrıda bulundu. 

Korkuteli ilçesinde de sabah saatlerinden itibaren kar yağışı başladı. Aralıksız devam eden kar nedeniyle ilçe beyaza büründü. Korkuteli Belediyesi ekipleri, herhangi bir sorun yaşanmaması için hazır bekletildi. 

Akseki'de okullar tatil edildi

Kar nedeniyle Antalya'yı Konya'ya bağlayan bin 50 rakımlı Akseki-Seydişehir karayolu ile Akseki-İbradı karayolu ulaşıma kapandı. Trafik ekipleri zincirli araçların bile geçmesine izin vermezken, araçlar bölgedeki dinlenme tesislerine yönlendirildi. Akseki ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar da tatil edildi. Ekipler, yol açma çalışmalarına devam ederken, sürücüler çekme halatı bulundurmaları ve kış lastiği kullanımı konusunda uyarıldı.

Meteoroloji sabah saatlerinde uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, bugün Burdur ve Afyonkarahisar ile Isparta'nın batı çevrelerinde orta kuvvette, Konya, Karaman ve Isparta'nın doğu çevreleri ile Antalya ve Mersin'in yüksek kesimlerinde kuvvetli, 10-20 santimetre ve yer yer 20 santimetre üzeri yoğun kar yağışı bekleniyor. Vatandaşların, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. 

Antalya'nın doğu ilçeleri Serik, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde bu sabah saatlerinden itibaren, batısından başlayarak Mersin çevrelerinde ise öğle saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Marmara'da rüzgarın şiddeti artırıyor

Ayrıca, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden esen rüzgarın kuvvetlenerek, sabah saatlerinden itibaren 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. 

Güney Ege ve Batı Akdeniz'de denizci ve balıkçılara uyarı

Güney Ege'nin güneyinde ise sabah saatlerinden itibaren rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerde 6 ila 8 kuvvetinde  fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın yarın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor. 

Batı Akdeniz'de öğle saatlerinden sonra rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerde 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın yarın ilk saatlerden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir