Anti-vandal asansörler yarışacak

5. Uluslararası Asansör Tasarım Yarışması'nın bu yılki konusu "anti-vandal asansörler" olarak belirlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ANKARA - 5. Uluslararası Asansör Tasarım Yarışması, bu yıl "anti-vandal asansörler" temasıyla gerçekleştirilecek.
Kent yaşamının beraberinde getirdiği dikey yapılaşma ile birlikte, insan hayatında her geçen gün daha fazla yer tutan asansörler, diğer ulaşım araçlarında olduğu gibi başında bir sürücüsü bulunmadığı için zaman zaman kötü amaçlı kullanımlara maruz kalabiliyor. 4-7 Nisan tarihlerinde düzenlenecek 13. Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı'nın bir yan etkinliği olarak organize edilen tasarım yarışmasının bu yılki konusu da giderek yaygınlaşan kötü kullanımlara karşı asansör üreticilerine teknolojik çözümler sunabilmek amacıyla "anti-vandal asansörler" olarak belirledi.
İFO Fuarcılık ve Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği tarafından Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu ile düzenlenen yarışmanın başvuruları 18 Mart 2013 Perşembe günü mesai bitimine kadar devam edecek.
Birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye bin avro ödül verilecek organizasyonda dereceye giren tüm projeler, 4-7 Nisan 2013 tarihlerinde TÜYAP Beylikdüzü'nde gerçekleştirilecek Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı'nda sergilenecek.
Yarışma sonunda uygulanabilirliği düşünülen projelerin, sektör firmaları tarafından üretilmesi hedefleniyor.
Yarışma ile ilgili detaylı bilgi, şartname ve katılım formlarına www.asansoristanbul.com ve www.asansortasarim.com adreslerinden ulaşılabilecek.