Ar-Ge ve inovasyona 1 milyon lira destek

KOSGEB Başkanı Kaplan, "Ar-Ge ve inovasyon projelerine ciddi destekler sağlauyacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkanı Mustafa Kaplan, kurum olarak çağdaş bir anlayışla yeni bir destekleme modeline geçtiklerini hatırlatırken, "Bu çerçevede Ar-Ge ve inovasyon projelerine ciddi destek vereceğiz" dedi.

KOSGEB Başkanı Kaplan, Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesinde düzenlenen Ankara Sanayi Fuarı ve 2. TSK Malzeme Sergisi etkinlikleri çerçevesinde "Savunma Sanayinin Yararlanabileceği KOSGEB Destekleri" konulu bir konferans verdi.

KOSGEB'in 20. yılının kutlandığı bugünlerde çok önemli değişikliklere imza attıklarını, çağdaş bir yönetim anlayışı ile çağdaş bir destekleme modeli getirdiklerini kaydeden Kaplan, özellikle nitelikli KOBİ'lerin destekleneceği bir modeli gerçekleştirmeye çalıştıklarını söyledi. Kaplan, KOSGEB'in bundan sonra standart destek modelleri değil, standart çözümlerin dışında, bölgeye yönelik çözümler üretebilecek bir yetkinliğe kavuştuğunu vurguladı.

Yeni dönemde özellikle birkaç başlığı ön plana çıkarmaya çalıştıklarını anlatan Mustafa Kaplan, bu çerçevede Ar-Ge ve inovasyonun en önemli başlıklardan biri olduğunu dile getirdi. Kaplan, "Terzi usulü, yani işletmeye özel destek vermek ve bazı projeleri önceliklendirmek istedik. Bu çerçevede Ar-Ge ve inovasyon projelerine ciddi destekler vereceğiz. Yönetim, pazarlama, ürün geliştirme, ihracat artırma gibi projelere 150 bin liraya kadar, Ar-Ge, inovasyon projelerini ise 1 milyon liraya kadar destek verebileceğiz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir