Ar-Ge ve Yenilik faliyetleri önem kazanacak

Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu toplantısında, 'Ar-Ge ve Yenilik' faaliyetlerine ana eylem alanları arasında yer verilmesi kararı alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK) toplantısında, küresel krize karşı alınabilecek tedbirler arasında, "Ar-Ge ve Yenilik" faaliyetlerine ana eylem alanları arasında yer verilmesi kararı alındı.

Edinilen bilgiye göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında dün yapılan BTYK'nın 19. toplantısında, daha önceki toplantılara ilişkin gelişmeler ele alındı.    

Toplantıda küresel mali krize karşı alınan önlemler arasında Ar-Ge ve yeniliğin de ana eylem alanları olarak yer almasının, krizi fırsata dönüştürmek ve sürdürülebilir ekonomik büyümeyi gerçekleştirebilmek açısından kritik önem taşıdığı ifade edildi.

Türkiye'de de bu konunun dikkate alınarak, krize karşı tedbirler paketinde Ar-Ge ve Yenilik" alanına özel bir yer ayrılmasının acil bir ihtiyaç olduğunun değerlendirildiği toplantıda, "Küresel mali krize karşı alınan tedbirler arasında, Ar-Ge ve yenilik alanında uygulamaya alınabilecek ilave eylemlere ayrı bir başlık olarak yer verilmesine" karar verildi.

Toplantıda ayrıca, üstün zekalı bireylerin eğitimleri konusunda son yıllarda bütün dünyadaki çalışmalara değinildi.

Topluma yapılan katkılarda üstün zekalı bireylerin payının büyük olduğuna işaret edilen toplantıda, Türkiye'de de 0-24 yaş arasında 682 bin 394 öğrencinin bulunduğu belirtildi.