Ar-Ge'ye yılda 100 milyon lira harcıyor

Bilişim alanında yatırımlarında hız kesmeyen AVEA, girişimcilere destek sağlamak amacıyla 'Kuluçka Merkezi'ni kurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BARCELONA - Avea, mobil iletişim ve bilgi teknolojileri (IT) alanında faaliyet gösteren girişimci şirketlerin yaratıcı fikirlerini desteklemek amacıyla "Kuluçka Merkezi" kurdu.

Ümraniye'de kurulu ve bu yılki bütçesi 35 milyon dolar olan Avea Ar-Ge Merkezinin bir parçası olarak hayata geçirilen Kuluçka Merkezinde girişimci firmalara 18 aya kadar, ofis, ortak kullanımı olan faks, telefon, internet, fotokopi imkanı, toplantı odası, kafe, ticari ve teknik eğitim, danışmanlık hizmetleri sunulacak.

Avea Kuluçka Merkezinin tanıtıldığı toplantı, Türk Telekom Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Hakam Kanafani, Türk Telekom Genel Müdürü Gökhan Bozkurt, Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir'in katılımıyla gerçekleştirildi. Erkan Akdemir, toplantıda yaptığı konuşmada, telekom ve IT alanında projesi olan şirketlere altyapı imkanı sağlamayı amaçladıklarını, şirketlerin geliştirdiği projeyi birlikte pazarlama imkanı da sunacaklarını söyledi.

Bilişim teknolojisi alanında yıllık 100 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıklarını dile getiren Akdemir, Türkiye'de IT sektörünün telekom sektörüne göre oldukça küçük kaldığına ve ciddi finansal desteğe ihtiyaç duyduğuna işaret etti.

Girişimcilere danışmanlık hizmeti de verilecek

Avea Ar-Ge Direktörü Egemen Kurdoğlu da projeye ilişkin bilgi verdi. Buna göre, Kuluçka Merkezinde Avea tarafından girişimcilerin fikirlerini olgunlaştırıp başarılı iş fırsatlarına dönüştürebilmeleri için gerekli ofis ortamı hazırlanacak ve ihtiyaç duyulan konularda danışmanlık hizmeti verilecek. Projeye başvuracak şirketlerin bilişim iletişim sektörlerinde faaliyet göstermesi gerekiyor. İlk yıl için 5 ana alanda girişimci alınacak ve en az 5 proje desteklenecek. Proje dünyanın dört bir tarafında faaliyet gösteren girişimci Türk şirketlerine açık olacak.

Kuluçka Merkezi başvuruları yıl boyunca yapılabilecek. Başvurular www.avealabs.com adresinden yapılacak, mart ve eylül olmak üzere yılda iki kez değerlendirilecek. Yeni projelerin Oger Telecom'dan yurt dışında kullanma fırsatları çıkacak. Fikir, şirketten çıktığında hakları da tamamen şirkete ait olacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir