Arama çalışmaları devam ediyor

Filyos çayı üzerindeki köprünün çökmesiyle kaybolan 15 kişiden bir kişinin cesedine ulaşıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZONGULDAK - Çaycuma'da, Filyos çayı üzerindeki köprünün çökmesinin ardından suya düşerek kaybolan 15 kişiden 1'inin cesedine ulaşıldı.
Genelkurmay Başkanlığından olay yerine gönderilen helikopter, çay üzerinde tarama çalışması yaparken, Saltukova beldesinin Düzköy ile Çomranlı köyleri arasındaki sazlık kısımda bir bulgu tespit etti.
Helikopterden haber verilmesi üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı ekipler, zodyak botla buraya gitti.
Bu bölgede yapılan aramalarda, 1 kişinin cesedi bulundu. Kayıp yakınlarının hastaneye gelerek yaptıkları teşhis sonucunda, cesedin minibüste bulunan yolculardan Meryem Başören'e ait olduğu tespit edildi.

 İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, çalışmaları helikopter ve yaya ekipler tarafından sürdürüldüğünü söyledi.

Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Taşkömürü Kurumu ile belediyeden de takviye yaparak 110 kişiyle arama çalışmalarını devam ettirdiklerini belirtti.

Bu arada, olayın ardından araç geçişine kapatılan bir bölümü çöken köprünün yanındaki yeni köprü, çift şeritli ulaşıma açıldı.

Endilşeli bekleyiş sürüyor

Çaycuma'da Filyos Çayı üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesiyle çaya düşen minibüsteki yolcular ve köprüden geçen yayaların ailelerinin endişeli bekleyişi sürüyor. Çalışmalara askeri ekipler de destek veriyor.
Erken saatlerde kurtarma çalışmalarına başlayan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerine 5'nci Ana Jet Üssü Arama Kurtarma Komutanlığı Melek Filo'dan gelen 9 kişilik ekip de destek veriyor.
Sabah saatlerinden itibaren Filyos Çayı kenarına gelen vatandaşlar yakınlarının kurtarılması için yürütülen çalışmaları heyecanla takip ediyor.

Bu arada olay yerinde çalışan kurtarma ekipleri çay kenarına getirdikleri vinçlerle çayın bir kenarını büyük kayalarla doldurmaya başladı.
Ekipler derenin bir kenarını köprünün yıkıldığı yere kadar dolgu yaptıktan sonra,suyun yönünü değiştirerek minibüse ulaşmaya çalışıyor.
Yetkililer köprünün yıkıldığı yerde minibüsün olup olmadığını henüz tam bilemediklerini belirterek, ulaştıklarında bunun belli olacağını ifade ettiler.

"İhmal varsa bu araştırılacak"

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, "İhmal varsa bu araştırılacaktır ama önceliğimiz kaybolan vatandaşlarımıza biran önce ulaşmaktır"dedi.
Ayyıldız, yıkılan köprünün girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, iki gün önce 15.30 sıralarında, Çaycuma girişindeki Filyos Çayı üzerinde bulunan köprülerden birinin orta göbek kısmının, aşırı yağış sonucu çöktüğünü söyledi.
Köprünün üzerindeki 2 aracın ve yaya oldukları tahmin edilen 2 kişinin çaya düştüklerini ifade eden Ayyıldız, şunları kaydetti:
"Çaya düşen iki vatandaşımız ve bir araç kurtarıldı. Toplam 15 vatandaşımızı arama ve kurtarma çalışmaları o saatten itibaren devam etti. Bugün minibüste olduğunu bildiğimiz bir vatandaşımızın cesedine ulaşıldı. Dolayısıyla arama ve kurtarma çalışmaları devletimizin tüm imkanlarıyla devam etmektedir. Çalışmalar 24 saat esasına göre sürecektir. İhmal varsa bu araştırılacaktır ama önceliğimiz kaybolan vatandaşlarımıza biran önce ulaşmaktır."

Yeni köprü yapılacak

Yıkılan köprünün yerine yenisinin yapılacağını ifade eden Ayyıldız, şunları söyledi:
"Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olayı yakından takip etmektedir. Kendisi de yakınları kaybolan vatandaşlarımıza 'geçmiş olsun' dileklerini iletti. Yeni köprünün yapılması noktasında da talimatı oldu. Biz de bu talimat doğrultusunda çalışmalarımızı yapıyoruz."
 

 

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir