Arcelormittal krize rağmen kar etti

Şirket geçtiğimiz yıl 118 milyon dolar kar elde etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Dünyanın en büyük çelik şirketi Arcelormittal, küresel ekonomik krizin şiddetine rağmen geçen yılın dördüncü çeyreğinde 1,07 milyar dolar kar etti. Şirketin finans müdürü Aditya Mittal, bu yıl da kar etmeyi hedeflediklerini belirterek, düzelmenin yavaş da olsa devam ettiğini söyledi.

Merkezi Lüksemburg'da bulunan şirket geçtiğimiz yılın tamamında 118 milyon dolar kar elde etti. Şirket 2008 yılında ise 9,4 milyar dolar kar etmişti. Geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğinde 903 milyon dolar kar ettiğini açıklayan şirket, 2008'in son çeyreğinde ise 2,6 milyar dolar zarar etmişti.

Geçtiğimiz yıl 2008 yılına göre şirketin cirosunun ise neredeyse yarıya düşerek 65,1 milyar dolar olduğu belirtilirken, çelik talebinin artmaya devam etmesi durumunda bu yılın ilk çeyreğinde fiyatlarda hafif bir düşüş kaydedilebileceği vurgulanıyor.

Çelik sektöründe daha önce hiç görülmemiş düzeyde ciddi bir krizden geçildiği dönemde şirket, borç ve maliyetlerini azaltarak mali bilançolarını iyileştirmeye konsantre olmuştu. Bu durum şirketin küresel bazda iş gücünü azaltmasına da neden olmuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir