Ardahan eksi 21 dereceyi gördü

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 21 dereceyle Ardahan'da ölçüldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 21 dereceyle Ardahan'da kaydedildi. 

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi'nde bugün havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor. 

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 21 dereceyle Ardahan'da ölçüldü. Hava sıcaklıkları, dün gece, sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 19, Kars'ta 14, Ağrı'da 9, Erzincan'da 8, Tunceli'de 6, Iğdır'da 2 dereceye kadar düştü. 

Bölgede, günün en yüksek hava sıcaklıklarının Tunceli'de 10, Iğdır ve Erzincan'da 4, sıfırın altında olmak üzere Ağrı ve Erzurum'da 3, Kars'ta 7, Ardahan ve 10 derece tahmin ediliyor. 

Kent merkezlerindeki kar kalınlıkları Ağrı'da 6, Erzurum'da 3, Kars'ta 2, Erzurum'daki Konaklı Kayak Merkezi'nde 45, Palandöken Kayak Merkezi'nde 40, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 9 ve Erzincan'daki Ergan Kayak Merkezi'nde 8 santimetre ölçüldü. 

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde ağaçlar, bitkiler kırağı ile kaplandı, ev, iş yeri ve arabaların camları buz tuttu, çeşmeler buzla kaplandı.   

Meteoroloji yetkilileri, gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus beklendiğini hatırlatarak, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulundu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir