Asker sayısı fazla

Başbakan Yardımcısı Arınç, TSK'da daha az sayıda ama eğitilmiş, profosyonel asker bulunması gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Bursa Valiliği tarafından ortaklaşa düzenlenen Yerel ve Bölgesel Medya Eğitim Semineri'nde konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, personel sayısının 720 bin civarında olduğunu açıkladığını anımsatan Arınç, bu sayıyı yüksek bulanlar olduğu gibi belki yetersiz bulanların da olabileceğini ifade etti. Arınç, şöyle konuştu:

"Ben doğrusu yüksek bulanlardan bir tanesiyim. Yani Türk Silahlı Kuvvetlerinin elbette güçlü olması yurdumuzun bağımsızlığının korunması, bölgemizde güçlü bir Türkiye imajına katkı sağlayacak, güçlü, başarılı bir silahlı kuvvetlerin, mutlaka bulunmasına ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Ama bu sayıyı, 700 bin mi 800 bin mi olsun derseniz, ben çok daha az sayıda, ama çok daha iyi askerlik mesleğini bilen, belki profesyonel belki sayısı biraz daha azaltılmış diyebileceğim çok daha başarılı, silahı iyi kullanan, elindeki gücün farkında olan iyi eğitim almış bir Türk Silahlı Kuvvetlerinin bundan sonrası için şüphesiz düzenlenebileceğini düşünüyorum. Ancak bakınız orada bile Türk Silahlı Kuvvetlerinin asker ihtiyacıyla bedelli yan yana getirilmek suretiyle bir düzenleme yapılmıştır. Kimisi yaşından şikayet edecektir, 30 olmasın da 28 olsun, kimi 25-26 olsa ne vardı, kimi hatta 20'den sonrası olsun diyecekti. Ama siz ortalama bir kanun çıkarmak zorundasınız. Bu, farklı faktörleri bir araya getirmek suretiyle yapılan bir düzenlemedir."

Bu konularda ilginizi çekebilir