Aslan: Bu yıl yüzde 10 kar artışı sağlarız

Halkbank'ın 2012'de aktif büyümesinin yüzde 15 civarında olabileceğini belirten Genel Müdür Aslan, özsermaye karlılığının yüzde 23-25 bandında gerçekleşebileceğini kaydetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, güçlü kredi kalitesi ve düşük maliyetlerinin etkisiyle kârda bu yıl yüzde 10 büyüme sağlayabileceklerini söyledi.

Aslan, Reuters ile yaptığı söyleşide, Şubat ayında açıklanması beklenen 2011 yılı bilançosunda bankanın net karının bir önceki yılın altında kalmayacağını belirtti.

Ekonominin büyüme hızındaki yavaşlamaya da paralel, 2012 yılında kredilerde yüzde 18 büyüme öngörüsü yaptıklarını belirten Aslan, "Biz kur etkisiyle beraber yüzde 18 gibi kredi büyümesi bütçeledik. Ama bu konjonktüre bağlı. Daha fazla büyüme olursa bu treni kaçırmamak lazım. Hedefimizi revize edebiliriz. Kredi büyümesinde sektörün altında kalmayacağız. Sektörde yüzde 15-20 arası, 20'ye daha yakın bir seviyede kredi büyümesi olabilir" dedi.

Halkbank'ın 2012'de aktif büyümesinin yüzde 15 civarında olabileceğini belirten Aslan, 2010 yılında yüzde 30.5, olarak gerçekleşen özsermaye karlılığının da 2012’de yüzde 23-25 bandında gerçekleşebileceğini kaydetti.

Proje finansmanında bir potansiyel gördüklerini belirten Aslan, "Bu yıl 1.5 milyar dolara yakın bir proje finansman kredisi kullandırmayı öngördük. İlave temin edeceğimiz yurtdışı kaynakları proje finansmanı alanında kullandırmayı hedefliyoruz. Bu sene 1 milyar dolar sendikasyonumuzu yenilemeyi düşünüyoruz, en az 500 milyon dolarlık eurobond ihracı ve iki taraflı anlaşmalar yoluyla da 750 milyon dolarlık para bulabileceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir