Aslanlar 'Aslantepe'de

Türk Telekom Arena, yapılan çeşitli etkinliklerle hizmete girdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Galatasaray'ın 2010-2011 futbol sezonunun ikinci yarısından itibaren maçlarını oynayacağı Türk Telekom Arena, yapılan çeşitli etkinliklerle hizmete girdi.

Galatasaray ile Hollanda'nın ünlü ekibi Ajax maçı öncesinde, çeşitli ses ve efekt gösterileri düzenlendi. 560 kişinin çalışarak hazırladığı gösterilerde Galatasaray'ın sembolü olan "Aslan" konsepti uygulandı.

Gösteriler, Galatasaray'ın bugüne kadar Ali Sami Yen Stadı'ndaki başarılarını simgeleyen ögelerle de süslendi. Türk Telekom Arena üzerine kurulan hegzagon ekran vasıtasıyla, gösterilerin tamamı hem yeşil çim üzerine yapılan ekrana yansıtılıp, hem de bu ekranda gösterildi.

Gösteriler için hazırlanan yaklaşık 2 metre çapındaki davullar, şovun önemli bir parçası olarak saha ortasında multimedya efektlerin desteğiyle kullanıldı.

90 dansçının gösterisiyle süslenen açılış törenlerinin ilk bölümü, stat dışında yapılan havai fişek gösterileriyle sona erdi.

Açılış gösterilerini Kanadalı sanat ve multimedya yönetmeni Erick Villeneuve hazırladı.

Öte yandan gösteriler için gerekli olan malzemenin 4 kamyonla İstanbul'a getirildiği bildirildi.

Erdoğan'a taraftardan tepki

Başbakan Erdoğan, bazı taraftarların tepkileri üzerine, Galatasaray-Ajax karşılaşmasını izlemeden stattan ayrıldı.

Başbakan Erdoğan'ın ardından açılış için gelen bakanlar ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ve bazı kulüp başkanları da stadı terk ettiler.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Akgül, statta yaşananların organize olduğunu düşündüğünü ifade ederek, "Burada yaşananların tamamen organize olduğunu düşünüyorum. Çünkü Galatasaray taraftarı bu kadar nankör olamaz. Öyle olmadıklarını düşünüyorum. Çünkü daha önce defalarca Galatasaray taraftarları böyle olmadığını ispatladı" ifadelerini kullandı.

Futbol Federasyonu Başkanı Özgener ise "Böyle bir Başbakan'a sahipken maalesef onu son derece üzdük. Bunu kabullenmek kesinlikle mümkün değil" dedi.

Polat özür diledi

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Arena'nın açılışında yaşananlarla ilgili olarak, Galatasaray camiası adına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan özür diledi.

Başbakan Erdoğan'ın stadın yapımı için devletin bütün imkanlarını harekete geçirdiğini kaydeden Polat, şöyle konuştu:

"Bizim Galatasaray örf ve adetleri içerisinde Sayın Başbakanımızı burada çok iyi ağırlamamız gerekiyordu. Ama maalesef yapamadık. Burada tepki yapan kesimi de ben Galatasaraylı olarak addetmiyorum. Zaten yönetim kurulumuzu toplayıp, bununla ilgili ne gerekiyorsa yapacağız. Çünkü kimsenin bunu yapmaya hakkı yok. Ben şahsen Galatasaray camiası adına Sayın Başbakanımızdan özür diliyorum. Hiç hak etmediği bir muameleye tabi kaldı."

Erzik: Platini bu sezon içinde gelecek

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik de çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi.

UEFA Başkanı Platini'nin açılışa gelemediğini kaydeden Erzik, "Başkanın Rusya'da toplantıları var. Dolayısıyla ama gelecek, hem de yakın bir zamanda gelecek. Bu sezonun içinde gelecek ve bir ziyareti olacak, bunun müjdesini ve teminatını şimdiden verebilirim. Önemli bir maçta tabi ki kendisi gelecek stadı görecek" dedi.

Arena'da ilk maçta gol atılmadı

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'nın açılış maçında Galatasaray ile Ajax 0-0 berabere kaldı.

15. dakikada Kazım'ın Vertonghen'den kaptığı topla başlayan Galatasaray atağı, Ajax kalesinde tehlikeye dönüştü. Kazım'ın pasıyla soldan hareketlenen Arda, ceza sahasına girdikten sonra kale önünde müsait durumdaki Culio'ya topu geçirmeye çalıştı ancak son anda ayak koyan Enoh, meşin yuvarlağı kornere atarak kalesindeki tehlikeyi önledi.

22. dakikada ceza sahası içinde Ajax defansının hatasında Sabri topu kaparken, çıkardığı pasta kale önünde Ayhan oldukça kötü bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı üsten auta gönderdi.

45. dakikada Galatasaray ceza sahası içinde oluşan karambolde, topu önünde bulan Sulejmani'nin sağ çaprazdan sert şutunda, kaleciden dönen meşin yuvarlağı defans kornere attı.

Maçın ilk yarısı 0-0 berabere sonuçlandı.

54. dakikada Arda'nın pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Kazım'ın sert vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Stekelenburg'dan döndü.

64. dakikada ceza sahası dışından Vertongen'in yaptığı sert vuruşta, top kaleci Ufuk'tan döndü ve defans tehlikeyi uzaklaştırdı.

82. dakikada soldan Ajax ceza sahasına giren Insua'nın sert şutu sonrası kaleci Stekelenburg'un sektirdiği topu defans uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.

83. dakikada Galatasaray defansının arkasına sarkan Suarez, kaleci Ufuk'u da çalımlarken, açısı daraldıktan sonra oldukça kötü bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı üsten auta attı.

89. dakikada Aydın'ın pasıyla Ajax defansının arkasına sarkan Anıl, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda meşin yuvarlağı üsten auta atarak önemli bir fırsatı değerlendiremedi.

Karşılaşma 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir