Astsubayın durumu kritik

Diyarbakır’da eşi ile birlikte semt pazarında alışveriş yapan bir astsubay, maskeli 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırganların arkadan yaklaşıp başına ateş ettiği astsubay ağır yaralı olarak hastanaye kaldırıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR - Bağlar ilçesindeki Körhat Mahallesi'nde pazarda eşi ile alışveriş yapan Astsubay Necdet Aydoğdu'ya yüzü maskeli kişilerce silahlı saldırıda bulunuldu.

Olayda başından ağır yaralanan Aydoğdu, Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Önce tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bildirilen Aydoğdu'nun kalp masajı ile hayata döndürüldüğüve yoğun bakımda olduğu açıklandı

Polis kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

HDP'den kınama

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu'ndan yapılan açıklamada, Diyarbakır'daki askere yapılan silahlı saldırıyla ilgili "Bu tür saldırıları asla kabullenmediğimizi ve kınadığımızı ifade ediyoruz" denildi. 

Açıklamada, 29 Ekim'de Diyarbakır'da bir astsubaya yönelik saldırıyı üzüntüyle öğrendiklerini ve Astsubayın ailesine sabır diledikleri belirtildi. 

"Bu tür saldırıları asla kabullenmediğimizi ve kınadığımızı ifade ediyoruz" görüşüne yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Ne yazık ki son günlerdeki gelişmeler, kaygı duymakta haklı olduğumuzu gösteriyor. Türkiye, hızla sonu belirsiz olan bir ortama sürüklenme tehlikesini yaşıyor. Gelişmelerin, toplumsal ve politik ortamı daha fazla zedelemeden ve istenmeyen sonuçlara sürüklemeden durdurulması için HDP olarak üstümüze düşeni yapma konusunda kararlıyız. Bir kez daha herkesi sağduyuya, çözüm ve barış sürecinin gereklerini yerine getirmeye, Türkiye'yi yeniden çatışmalı bir ortama sürükleyecek tutumlardan kesinlikle uzak durmaya çağırıyoruz. Kendisine acil şifalar diliyoruz"

Bu konularda ilginizi çekebilir