Atalay, HDP'ye yüklendi

Kobani'de PYD militanları dışında kimse kalmadığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Atalay, HDP'yi şiddetin gölgesine sığınmakla eleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay Kobani gerilimine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kobani protestoları ve beraberindeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Atalay, HDP'yi şiddetin gölgesine sığınmakla eleştirdi.

Atalay'ın açıklamalarından satır başları:

Şu anda orada (Kobani) PYD militanları dışında kimse kalmamıştır. Hepsi Türkiye'ye gelmiştir.

Siyaset yapmak kolay değil, siyaset yapmak sabır ister, ilkeli olmayı gerektirir. Ömür boyu şiddetin gölgesinde, desteğinde siyaset yapanlar tabii biraz siyaset yapar gibi oluyorlar ama ondan sonra tekrar o şiddetin gölgesine sığınıyorlar. Şu anda HDP'nin yaptığı budur, Sayın Genel Başkanın, Eş Başkanın yaptığı budur.

HDP Genel Başkanı dün bir basın toplantısı yaptı. Dikkat ederseniz terleyen bir basın toplantısı yaptı. Yaptıkları hukuksuzluğa gerekçe bulmaya çalışarak basın toplantı yaptı. Bu kargaşayı biz yaptık ama gerekçelerimiz vardı diye bir açıklama yaptı. Bunların hiçbirinin altı dolu değil. Siyasi parti üyesi olarak şunları söylemek isterim. Siyaset kolay değil. Ömür boyu şiddetin desteğinde siyaset yapanlar biraz siyaset yapar gibi oluyorlar ancak sonra o şiddetin gölgesine sığınıyorlar. HDP’nin yaptığı budur. Genel Başkan daha Türkiye’yi kucaklayan tavrını bitirmiştir. HDP’yi Türkiye partisi olarak kurdular ama ne kadar göstermelik olduğu ortaya çıktı. 

"İtfaiye araçlarını vermeyen belediye başkanları var"

Hükümetimiz her şeyin hukuk içinde iyi analiz edilerek yapılmasına özen gösteriyor. Bazı belediyelerde yangın çıktığı halde itfaiye araçlarını vermeyen belediye başkanları var. Bunlar biliniyor, gereken yapılacaktır. Olayların gelişmesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Hükümetimizin açıklamaları oldu. Ben siyasi partinin sözcüsüyüm. Daha çok siyasi parti yaklaşımıyla bazı şeyleri paylaşmak istiyorum.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir