Ateşkes fiilen sağlandı

İsrail Gazze arasında tarafların 'resmi olarak ateşkeste anlaştık' açıklamaları olmasa da iki taraf da ateşi durdurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TEL AVİV - İsrail ile Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplar arasında ateşkes, tarafların "resmi olarak ateşkeste anlaştık" açıklamaları olmasa da fiilen sağlandı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nden atılan dünkü roket ve havanlara rağmen, gece Hamas mevzilerini bombalamadı. Filistinli militanlardan da dün gece İsrail'e Kassam ve havan saldırısı gelmedi.

Perşembe günü Hamas'ın İzzeddin El Kassam Tugayları tarafından atılan bir tanksavar roketinin, İsrail'in güneyinde bir okul servisinde iki kişinin yaralanmasına neden olmasıyla başlayan İsrail bombardımanlarında Gazze Şeridi'nde 18 kişi ölmüş, onlarca kişi yaralanmıştı. Filistinli militanlar da karşılık olarak İsrail tarafına 120'den fazla roket ve havan saldırısı düzenlemişti.

Ordu saldırılarını durdursun

Öte yandan, Gazze'deki hükümette yapılan değişiklikle Savunma Bakan yardımcılığına getirilen Hamaslı Gazi Hamad, dün gece İsrail radyosuna verdiği demeçte, İsrail ordusunun ateşi kesmesini istedi.

Hamad, İbranice yaptığı söyleşide, sükunetin sağlanmasını istediklerini vurgulayarak, "İsrail ordusunun da saldırılarını durdurmasını istiyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir