Atlasjet'in Antalya uçağı zorunlu iniş yaptı

Uçak teknik bir arıza nedeniyle Isparta Süleyman Demirel Havaalanı'na zorunlu iniş yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ISPARTA - Atlasjet'in, İstanbul-Antalya seferini yapan uçağı, teknik bir arıza nedeniyle Isparta Süleyman Demirel Havaalanı'na zorunlu iniş yaptı.

Süleyman Demirel Havaalanı Başmüdürü Mehmet Özeren'den alınan bilgiye göre, Atlasjet'in İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 07.30'da Antalya'ya gitmek üzere havalanan KK10 sefer sayılı uçağı, teknik bir arıza nedeniyle saat 08.35'te Isparta Süleyman Demirel Havaalanı'na zorunlu iniş yaptı.

Özeren, uçağın 174 yolcusunun otobüslerle Antalya'ya gönderildiğini, uçağın arızasının giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Yağ basıncında azalma oldu

Konuya ilişkin Atlasjet'ten yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi;

"Bu sabah saat 07.30 kalkışla KK10 sayılı İstanbul-Antalya seferini yapmakta olan uçağımız, yağ basıncında azalma gözlenmesi üzerine, en yakın havaalanı olan Isparta Süleyman Demirel Havaalanına indirilmiştir.

Antalya Havaalanına çok kısa bir mesafe kalmasına rağmen, uçuş emniyet prosedürleri gereği ve Atlasjet’in “%100 Uçuş Emniyeti” politikasına uygun olarak en yakın havaalanına inme kararı uyarınca yolculara gerekli anonslar yapılmış, uçak 08:25’de Isparta Havaalanına iniş yapmıştır.

08.30’da kapıları açılan uçaktaki yolcuların, Atlajet tarafından tahsis edilen otobüslerle Antalya’ya transferlerine, saat 09.30 itibariyle başlanmıştır.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir