ATO Başkanı, esnaf paketini beğendi

Aygün, "Bu iş yerlerini ayakta tutmak işsizliğin önlenmesi için önemli bir adımdır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Esnaf ve sanatkara destek vermek için hazırlanan paketin, yerinde ve doğru bir girişim olduğu yorumunu yapan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, zaman geçirilmeden uygulanması gerektiğine dikkat çekti.

'Esnaf ve Sanatkar Değişim, Dönüşüm ve Destek (3D) Strateji Belgesi ve Eylem Planı'yla ilgili değerlendirmede bulunan Aygün, küresel kriz yüzünden önemli ölçüde kan kaybına uğrayan esnaf ve sanatkarların finansman ihtiyacı olduğunu, buna paralel olarak vergi ve istihdam yüklerinin de yüksekliğinin herkes tarafından bilindiğini kaydederek, "Bu iş yerlerini ayakta tutmak, öncelikli sorunlarımızın başında gelen işsizliğin önlenmesi için önemli bir adımdır" dedi.

Aygün, paketin hedefine ulaşabilmesi için bütçe imkanlarının azami derecede zorlanarak ek kaynak yaratılıp, istihdam üzerindeki vergi ve prim yükünün zaman geçirilmeden azaltılması gerektiğini bildirdi.

44,1 milyar liraya ulaşan birikmiş sosyal güvenlik primi ve faiz borcuyla, 47 milyar lirayı bulan vergi, faiz ve cezalarının sorun olmaya devam ettiğini vurgulayan Aygün, "Önemli bir kısmı esnaf ve sanatkara ait olan bu birikmiş borçlarla ilgili de bir çözüm getirilmesini bekliyoruz. Bu sorunun çözümü, esnaf ve sanatkarın işini sürdürmesine ve istihdama önemli katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir