Avea firmalar için 'Stratejik Ortaklık Programı' başlattı

Avea Üst Yöneticisi Akdemir, yeni başlattıkları Stratejik Ortaklık Programı ile firmalara klavuz kaptanlık yapacaklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir, Avea Stratejik Ortaklık Programı'na dahil olan firmalara, kuluçka merkezi desteği, pazarlama ve yatırım desteği, eğitim ve sertifika programları ile bilgilendirme desteğinin yanı sıra lokal ve global pazarlara açılım konusunda işbirliklerinin sağlanması gibi faydalar sunacaklarını belirtti.

Akdemir, AVEA Girişimcilik Günü'nün açılışındaki konuşmasında, Uluslararası Girişimcilik Endeksi'nde Türkiye'nin 29 ülkeden daha az girişimciye sahip olduğunu ve Türkiye'de her 100 yetişkin içerisinden şirket kuran sayısının 4,6 iken, Meksika'da 20'ye yakın, İrlanda'da 12 seviyelerinde bulunduğunu anlattı.

OECD ülkelerinde yeni kurulan işletmelerin tüm işletmeler içindeki payının yüzde 11-17, kapanan işyerleri oranının yüzde 9-14 arasında, Türkiye'de ise yeni kurulan işletmelerin mevcut işletmeler içindeki payının yüzde 3,5, kapananlar içindeki oranının yüzde 0,9 olduğunu aktaran Akdemir, girişimciliğin, Türkiye'nin yatırım yapması gereken alanlardan biri olduğunu söyledi.

Akdemir, önümüzdeki dönemlerde Türkiye'de girişimcilik hikayelerinin daha da artacağına inandığını ifade ederek, "Hayatımıza değer katacak teknolojiler için şirket olarak biz ARGE çalışmalarımızı yürütürken, diğer taraftan gençlere uygun girişimcilik, inovasyon ortamları yaratmak için de çabalıyoruz" dedi.

Avea'nın ARGE merkezi ve Kuluçka Merkezi bulunduğuna değinen Akdemir, bugün duyurdukları Avea Stratejik Ortaklık Programı'na ilişkin şu bilgileri verdi:

"Programa dahil olan firmalara, kuluçka merkezi desteği, pazarlama ve yatırım desteği, eğitim ve sertifika programları ile bilgilendirme desteğinin yanı sıra lokal ve global pazarlara açılım konusunda işbirliklerinin sağlanması gibi faydalar sunacağız. Bu çalışmayla onlara kılavuz kaptanlık yapacağız. Çünkü Türkiye'nin büyüme ve kalkınmasını çok daha iyi noktalara taşıması için daha fazla girişimciliğe ihtiyacı var."

Avea Stratejik Ortaklık Programı

Sabancı Üniversitesi, AveaLabs, Inovent ve Commit Network işbirliğinde oluşturulan Avea Stratejik Ortaklık Programı, mobil sektörde ürün/servis/projeleri ile potansiyel vadeden, pazarlama desteğine, yönlendirmesine ve yatırıma ihtiyaç duyan büyüme evresindeki firmalara program ortaklarıyla birlikte yatırım yapacağı, gelir getirecek stratejik işbirliklerine imza atacağı bir program.

Program kapsamında yatırımcı iş melekleri, venture capital (girişim sermayesi) şirketleri, üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve Avea Kuluçka Merkezini içeren stratejik işbirliği ağı kurulacak. Kuruluş ve büyüme aşamasını başarıyla tamamlayan stratejik ortaklar, bu sürecin ardından Avea iş ortakları arasında yer alabilecek.

Programda verilecek destekler, "Pazarlama-tanıtım-yatırımcı desteği", "Üniversite ve Avea Kuluçka Merkezi desteği", "Eğitim desteği, "Konferans, seminer ve workshop'lara katılım imkanı", "Avea iş ortaklığı programına dahil olma imkanı", "Ürün-servis-projelere mobil uygulama desteği", "Avea girişimcilik portalına ve içeriklerine erişim hakkı" şeklinde sıralanıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir