Avrasya Maratonu'nda zafer Kiplagat'ın

33. Kıtalararası Avrasya Maratonu'nu erkeklerde Kenyalı Vincent Kiplagat kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - 33. Kıtalararası Avrasya Maratonu'nu erkeklerde geçen senenin şampiyonu Kenyalı Vincent Kiplagat kazandı.

Yarışın büyük bir bölümünü Etiyopyalı Tarıku Jufar ile birlikte önde götüren Kiplagat, Gülhane Parkı'ndaki hafif yokuşta Jufar'ı geride bırakarak, tek başına Sultanahmet At Meydanı'ndaki finişe geldi. Kiplagat, 2.10.58'lik derecisiyle birinci olurken, Jufar 2.11.31'lik  derecesiyle ikinciliği ve Etiyopyalı Tsegay Gebreselassie ise 2.13.39'luk derecesiyle üçüncülüğü elde etti.

Kadınlarda ilk 3'e girenler Etiyopyalı

Kadınlarda ise ilk 3 sırayı Etiyopyalı atletler elde etti. Alemitu Abera, 2.27.56'lik derecesiyle birinciliği kazanırken, Fatuma Sado 2.28.01'lik derecesiyle ikinci, Tsega Gelaw da 2.28.38'lik derecesiyle

üçüncü oldu.

15 kilometrede zafer Etiyopyalı atletlerin

33. Kıtalararası Avrasya Maratonu'nda koşulan 15 kilometrelik koşuda erkeklerde Etiyopyalı Atsedu Tsegay, kadınlarda ise aynı ülkeden Sosena Gezaw birinci oldu.

Köprüde piknik yok

Kadir Topbaş, Anadolu yakasından Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 600 metre gerisinden başlayan halk yürüyüşünün startından önce yaptığı açıklamada, ''Artık halk yürüyüşü diyoruz, koşu demiyoruz. Köprüde piknik yapmak da yok. Keyifli bir gün'' dedi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise 100 bini aşkın katılımcıyla mükemmel bir Avrasya Maratonu'nun startını verdiklerini belirterek, yağışlı havaya rağmen halk yürüyüşüne katılan İstanbulluları tebrik etti. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da büyükşehir belediyesinin çok iyi organize olduğunu ifade ederek, yarışın aksamadan yürümesini sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir