”Avrupa Konseyi, Bosna-Hersek reformlarını desteklemeli”

Bakan Davutoğlu, Avrupa Konseyi'nin Bosna Hersek'teki reformları ile ilgili süreçte önemli rol oynaması gerektiğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

STRASBOURG - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi'nin Bosna Hersek'teki reformları desteklemesi ve bu süreçte önemli rol oynaması gerektiğini söyledi.

Davutoğlu, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi üyelerinin katıldığı çalışma yemeğinde yaptığı konuşmada, Bosna-Hersek üzerine görüşlerini açıkladı.

Bosna-Hersek'in tüm bölge istikrarı için önemli olduğunu belirten Davutoğlu, farklı kültürlerden insanların yaşadığı ülkenin bölge için model teşkil ettiğini belirtti.

Bosna-Hersek'in "kültürel buluşmalar" açısından oynadığı rolü belirten Davutoğlu, Bosna-Hersek'in, oluşturulacak yeni yurttaşlık kavramında önemini anlattı.

21 Kasım 1995'teki Dayton Barış Antlaşması'ndan bugüne Bosna-Hersek'te yaşayan yurttaşlar için "etkin yönetim gerektiğini" belirten Davutoğlu, Bosna-Hersek'in NATO ve Avrupa Birliği'ne üyeliğine Türkiye'nin destek verdiğini belirtti. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, bu süreçte Sırbistan'ın siyasetini takdir ettiklerini ifade etti.

"Yumuşak Güç"ün uluslararası güvenliğin merkezinde yer aldığını belirten Davutoğlu, uluslararası camiaya bu sahada önemli görevler düştüğünü sözlerine ekledi.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi üyelerinin katıldığı çalışma yemeğinde Türkiye'nin Balkan politikasına yönelik desteğini takdir eden konuşmalar dikkati çekti.

Bu konularda ilginizi çekebilir