Avrupa'da 'farklı' tur gecesi

Galatasaray ve Beşiktaş, 3. ön eleme turu rövanş maçlarını kazanarak play-off turuna yükseldiler.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Galatasaray ve Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçlarını kazanarak play-off turuna yükseldiler.

İstanbul'daki ilk maçta rakibiyle sürpriz bir şekilde 2-2 berabere kalan sarı-kırmızılı ekip, ikinci yarıda 10 kişi kalan rakibi karşısında farklı bir galibiyet almayı başardı.

Sarı-kırmızılı takımda Mustafa, Kewell (2), Arda ve Mehmet Batdal'ın golleri, farklı galibiyeti getirdi. OFK Belgrad'ın tek golünü atan Nikolic ise 57. dakikada ceza sahası içinde Kewell'ı düşürüp penaltıya neden olmasının ardından, kırmızı kartla oyundan atılmaktan kurtulamadı.

Galatasaray'ın orta sahasında görev alan Mustafa Sarp, OFK Belgrad karşısındaki performansıyla parmak ısırttı.

Maçın ilk golünü atan ve Kewell'ın attığı ilk golün de pasını veren Mustafa, takımına önemli katkı sağladı.

Diğer yandan, Mehmet Batdal'ın yerine ilk 11'de görev alan Kewell, attığı 2 golle doğru bir tercih olduğunu ispatlarken, Mehmet Batdal ise sarı-kırmızılı formayla ilk resmi golüne imza atmış oldu.

Beşiktaş, Çek ekibine 3 attı

Diğer yandan UEFA Avrupa Ligi 3. ön elemede 1-1'in rövanşında Beşiktaş, Çek ekibi Viktoria Plzen'i 3-0 yenerek play-off turuna kaldı.

Rakipler yarın belli olacak

Bu arada Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakipleri, yarın İsviçre'de çekilecek kurayla belli olacak.

Nyon kentinde gerçekleştirilecek kura çekiminde, UEFA Avrupa Ligi'nde 3. ön eleme turundan çıkan 35, Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda elenen 15 ve play-off turundan başlayacak 24 takımın katılımıyla 74 takım eşleşecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir