Avrupa'daki krize Türk reçetesi

Davutoğlu, "Bizim Avrupa'daki bir ekonomik krize, bir Türk çözümü, bir Türk reçetesi üretme sorumluluğumuz da vardır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MÜSİAD tarafından düzenlenen "Uluslararası Gelişmeler Işığında Türkiye" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Avrupa'daki sorunun finansman problemi olarak başladığını, ancak ekonomik, sosyal ve siyasi sorunlar doğurduğunu dile getirerek şunları kaydetti:
"2050 yılında dünyanın en çok üreten iki Avrupa ülkesi projeksiyonları yapılıyor; birisi Almanya, birisi Türkiye. Özellikle bu iş adamlarımız açısından çok önemlidir. Bizim Avrupa'daki bir ekonomik krize, bir Türk çözümü, bir Türk reçetesi üretme sorumluluğumuz da vardır. Bu da bizim iş adamlarımızı dinamizmi. Onlar bize hayır dediler, görsünler hallerini demiyoruz."
Davutoğlu, Ortadoğu'daki gelişmelerle ilgili de, "Bölgede, yeni soğuk savaş ortaya çıkarılmasına izin vermeyeceğiz. Sünni-Şii, Arap-İran, statüko yanlıları-statüko karşıtları gibi kutuplaşmalarla, bölgemizde yeniden büyük gerginlikler yaşanmasını istemiyoruz" diye konuştu.
Bu konularda ilginizi çekebilir