Avrupa'daki şike skandalı büyüyor

Türkiye'den 74 maç genişletilen soruşturma kapsamında inceleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Avrupa'da futbol maçlarındaki şike skandalı büyüyor. Skandalla ilgili soruşturmanın kapsamının genişletildiği ve Türkiye'de 74 maçın bu kapsamda incelendiği bildirildi.

Almanya'da Bochum Savcılığı tarafından yapılan açıklamada, geçen kasım ayında soruşturma kapsamında 200 maçın bulunduğu, ancak soruşturma kapsamının genişletildiği ve Almanya ile diğer ülkelerde yaklaşık 270 maçın incelendiği belirtildi.

Açıklamaya göre soruşturmacılar, Türkiye'deki 74, Almanya'daki 53,İsviçre'deki 35, Belçika'daki 19, Hırvatistan'daki 15, Macaristan'daki 14 ve Avusturya'daki 12 maçı inceliyor.

Bu ülkelerin dışında Bosna, Slovenya ve başka ülkelerdeki maçların da soruşturma kapsamında araştırıldığı belirtildi. Araştırmacılar, 33 milli maçı da soruşturma kapsamına aldı.

Açıklamada, 250 kişinin şike skandalına karıştığından şüphelenildiği ve bu kişilerden 70'inin Türkiye'de, 22'sinin Hırvatistan'da, 8'inin Almanya'da gözaltında tutulduğu kaydedildi.

Savcılığın açıklamasında, hangi maçların soruşturulduğu ya da gözaltına alınan kişiler hakkında ayrıntı verilmedi.

Açıklamada, şu ana kadar yapılan soruşturmalar çerçevesinde, şüpheli maçlara yatırılan toplam bahis miktarının yaklaşık 12 milyon euro, bu maçlardan elde edilen kazancın 7,5 milyon euro olduğunun belirlendiği belirtildi.

Açıklamaya göre, maçların ayarlanması için hakem, oyuncular ve diğer kişilere ödenen toplam rüşvet de yaklaşık 1,5 milyon euro oldu.

Bochum Savcılığının açıklamasında ayrıca, soruşturmaların çok karmaşık olması sebebi ile dava açılmasının uzun zaman aldığını, ancak "yakın bir zamanda" davalara başlanılacağı kaydedildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir