Avrupa'nın en şeffaf şirketinden biri Turkcell

Turkcell, kamuya yapılan en iyi finansal bilgilendirme ödülünü alarak Avrupa'nın en şeffaf beş şirketinden biri seçildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - IR Global Rankings'in (IRGR) gerçekleştirdiği ve 503 şirketin yer aldığı 2010 değerlendirmesinde Turkcell, 'Kamuya Yapılan En İyi Finansal Bilgilendirme' ödülünü alarak Avrupa'nın en şeffaf beş şirketinden biri seçildi.

Turkcell açıklamasına göre, Amsterdam'da gerçekleşen IR Global Rankings ödül töreninde 'Kamuya Yapılan En İyi Finansal Bilgilendirme' dalında ödül kazanan Turkcell'in ödüle layık görüldüğü dalda, şirketlerin finansal bilgilerini nasıl açıkladıkları belirleniyor ve derecelendirme yapılıyor.

Açıklamada, IRGR ödüllerine bu yıl aralarında Microsoft, IBM ve Procter & Gamble gibi kuruluşların yer aldığı 503 şirketin katıldığı, şirketlerin coğrafi bölgelerine göre beş gruba ayrıldığı ve Turkcell'in, Avrupa bölgesinde Deutsche Telekom, Credit Suisse, Bayer ve BP gibi önde gelen şirketler arasında değerlendirilerek ödüllendirildiği belirtildi.

Değerlendirmede açıklamanın içeriğine ve açıklanan bilgilerin kamuoyuna genel olarak nasıl sunulduğuna bakıldığı ve yapılan analizde, her katılımcının son finansal açıklamasına ilişkin olarak finansal olmayan işletme bilgileri, gelir tablosu, bilanço ve ilgili kalemler, nakit akışı, yönetim analizleri, konferans görüşmeleri ve sunumlar gibi başlıklar altında sağlanan bilgilerin kalitesinin esas alındığı belirtilerek, "Turkcell, 5 kişilik teknik  komite tarafından bu kriterlere göre değerlendirilerek ödüllendirildi" denildi.

Turkcell Yatırımcı ve Uluslararası Medya İlişkileri Başkanı Nihat Narin de ödülle ilgili "Turkcell olarak, finansal açıklama uygulamasına verdiğimiz önemi takdir eden bu ödülü kazanmaktan mutluluk duyuyoruz. İMKB'de işlem gören ve New York Borsası'na kote olan tek Türk şirketi olarak, şeffaflığa büyük önem veriyoruz ve yatırımcı ilişkileri uygulamalarının en yüksek uluslararası standartlara uygun olmasını sağlamak için sürekli çalışıyoruz. Hedefimiz gerek Avrupa'nın gerekse ABD'nin yatırımcı ilişkileri standartlarını tutturmak ve ideal olarak onların ötesine geçmek. Kazandığımız ödül bu hedefimiz yolunda doğru adımlar attığımızı gösteriyor" ifadelerini kullandı.

IRGR adına, MZ Consult yöneticisi Rodolfo Zabisky ise 'Kamuya Yapılan En İyi Finansal Bilgilendirme' ödülü için Turkcell'i tebrik ederek, "Bu ödül, Turkcell'in sadece SOX (Sarbanes-Oxley Kanunu) ve FD mevzuatına (ABD Sermaye Piyasası Kamuyu Aydınlatma Mevzuatı) bağlılığını göstermiyor. Aynı zamanda şirketin analistlerine, yatırımcılarına yönelik sağlam yönetim analizi ve konferans görüşmeleri sunduğunun da bir göstergesi. Turkcell sermaye piyasalarına değer taşıyarak farklılaşmaya devam ediyor" açıklamasını yaptı.

IRGR

Yatırımcı ilişkileri web siteleri, çevrimiçi yıllık raporlar, kurumsal yönetişim uygulamaları ve finansal özel durum açıklamalarına ilişkin usuller konusunda kapsamlı derecelendirme sistemi olarak bilinen IR Global Rankings, yatırımcı ilişkileri alanında servis sağlayıcı olan MZ Consult (www.mz-ir.com) tarafından oluşturulan derecelendirme, KPMG, Arnold & Porter, The Bank of New York Mellon, Bloomberg, Corporate Asia Network, Barbosa, Müssnich & Aragao ve Demarest & Almeida gibi kurumlarca da destekleniyor.

Değerlendirmeler, yatırımcı ilişkileri konusunda deneyim sahibi profesyonellerden oluşan bir ekip tarafından yapılıyor ve bağımsız denetim ve hukuk uzmanlarınca gözden geçiriliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir