Avrupalı sürücünün cebinden 4 kat fazla para çıkıyor

Avrupa’da zorunlu trafik sigortası için sürücülerin cebinden Türkiye’ye oranla dört kat daha fazla para çıkıyor. En fazla ücret ödenen ülke 438 euro ile İsviçre, Türkiye ise yıllık ortalama 89 euro ile son sırada

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Generali sigorta şirketi, Avrupa’da ve Türkiye’de zorunlu trafik sigortasına ödenen rakamları araştırdı. Araştırmanın sonuçları, Avrupa’da zorunlu trafik sigortası için sürücülerin cebinden Türkiye’ye oranla dört kat daha fazla para çıktığını ortaya koyuyor. Söz konusu farklılığın temelinde birçok farklı parametrenin olabileceğini ileten Generali, tüm ülkelerde iyi sürücüye iyi fiyat vermenin de önemine de vurgu yapıyor. 

Türkiye, yıllık ortalama 89 euro ile son sırada

Generali, Avrupa’da ve Türkiye’deki zorunlu trafik sigortasına ödenen rakamları araştırdı. Generali böylece değişik parametrelere dayalı olarak fiyatlandırmanın ülkeler bazında ne kadar fark edebileceğini ortaya koydu. Araştırmanın sonuçları, Avrupa'daki araç sahiplerinin zorunlu trafik sigortası için Türkiye’deki araç sahiplerine göre çok daha farklı rakamlar ödediğini gösteriyor. Avrupa’nın çeşitli ülkelerini kapsayan araştırmada Türkiye, yıllık ortalama 89 euro ile zorunlu trafik sigortasına ödenen miktarda son sırada yer alıyor. Listenin ilk sırasında ise yıllık ortalama 438 euro ile İsviçre ve 431 euro ile İtalya yer alıyor. İsviçre aynı zamanda GSYİH oranlarında bakıldığında geçtiğimiz yıllarda dördüncü sırada yer almıştı. İtalya ve İsviçre’yi sırasıyla 258 euro ile Avusturya ve 214 euro ile Almanya takip ediyor. 

Doğu Avrupa ülkelerinde Batı Avrupa’ya kıyasla daha düşük 

Doğu Avrupa ülkelerinde ise, zorunlu trafik sigortasının Batı Avrupa’ya kıyasla daha düşük olduğu göze çarpıyor. Bu ülkeler arasında Slovenya 212 euro ile ilk sırada yer alırken, onu sırasıyla 196 euro ile Hırvatistan, 136 euro ile Slovakya, 126 euro ile Çek Cumhuriyeti ve ortalama 103 euroyla Polonya takip ediyor. 

Avrupa'da kaza oranı düşük sürücüler, kaza yapmış sürücülere oranla çok daha az prim ödüyor

Generali, araştırmasıyla ulaştığı bilgiler dahilinde güvenli sürüşün önemine de dikkat çekiyor. Avrupa ülkelerinde kaza oranı düşük olan sürücüler yıl içinde poliçelerini yenilerken, kaza yapmış sürücülere oranla çok daha az prim ödüyor. 

Konuyla ilgili olarak Generali Stratejik Planlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Petar Dobric şöyle dedi: 

"GSYİH oranlarını unutmamak gerekiyor"

"Generali Sigorta olarak tüm sürücüleri güvenli sürüş konusunda çok daha hassas olmaya davet ediyoruz. Bu konu, kaza oranlarının en aza indirilmesi, can ve mal kaybının yaşanmaması adına çok büyük önem teşkil ediyor. Ayrıca, yıl boyunca herhangi bir kazaya karışmamış sürücüler kaza yapanlara oranla çok daha düşük primler ödeyerek zorunlu trafik sigortası poliçelerini yenileme imkanına sahip oluyor.Söz konusu değerlendirmeyi yaparken kuşkusuz aynı zamanda GSYİH oranlarını da unutmamak gerekiyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir