Ayda 1.800 dolar kazanacaklar

Irak’ta görevlendirilecek öğretmen ve din görevlilerine bin 800 dolar aylık verilecek. Öğretim üyesi, görevlisi ve okutmanlar ise 2 bin dolar alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Maliye, Milli Eğitim, Kültür ve Turizm Bakanlıklarının yetkili temcilcilerinden oluşan Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonu tarafından Irak’ta görevlendirilecek öğretim üyesi, görevlisi ve okutmana 2 bin dolar, öğretmen ve din görevlisine bin 800 dolar aylık verilecek. 

Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonunun Çalışma Esas ve Usulleri ile Bu Komisyon Tarafından Yurtdışında Görevlendirilecek Personelin Nitelikleri ile Hak ve Yükümlülüklerinin Belirlenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Karar, Maliye Bakanlığı’nın 27 Ocak tarihli yazısı üzerine 14 Şubat tarihinde kararlaştırıldı. Buna göre Dışişleri Bakanlığı’nın koordinatörlüğünde Maliye, Milli Eğitim, Kültür ve Turizm Bakanlıklarının yetkili temcilcilerinden oluşan Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonu tarafından Irak’ta görevlendirilecek öğretim üyesi, görevlisi ve okutmana 2 bin dolar, öğretmen ve din görevlisine bin 800 dolar aylık verilecek.

Irak, "Yurtdışı Aylık Ödemeleri Cetveli"nde Hollanda’dan sonra yer alacak. Karar Aralık 2011'den itibaren geçerli olmak üzere yayın tarihinde yürürlüğe girecek.

(ANKA)
 

Bu konularda ilginizi çekebilir