Aygaz, yılın ilk çeyreğinde 50 milyon TL elde etti

Şirket, toplam satış gelirlerini ise yüzde 31 artışla 1 milyar 64 milyon TL'ye yükseltti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Aygaz 2010 yılının ilk çeyreğinde 50 milyon TL net kar elde ettiğini açıkladı.

Aygaz'dan yapılan açıklamada, LPG sektörünün 2010 ilk çeyreğinde büyüme kaydettiği, Aygaz'ın da sektördeki öncü konumunu sürdürdüğü belirtildi.

Yurt içi ve yurt dışı toptan satışlarda geçen yılın aynı dönemine göre sağlanan yüzde 46'lık artışın, büyüme ve kara olumlu katkıda bulunduğu dile getirilen açıklamada, Aygaz'ın 2010 yılının ilk çeyreğindeki net karlılığının ise 50 milyon TL olarak gerçekleştiği bildirildi.

Aygaz Genel Müdürü Yağız Eyüboğlu, konuya ilişkin değerlendirmesinde şunları ifade etti:

"2009 Aygaz için birçok açıdan oldukça başarılı bir yıl oldu. Ciromuzdan, faaliyet karlılığımıza; hisse değerimizden iştiraklerimizdeki paylarımıza kadar birçok kalemde artış sağladık. 2010 yılının ilk çeyreğinde de istikrarlı ve karlı büyümemizi sürdürdük. Her anlamda büyüyen ve gelişen bir sektöre yön veriyor, liderlik ediyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz."

Yılın ilk 3 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre, toplam satış gelirlerinin yüzde 31 artışla 1 milyar 64 milyon TL'ye yükseldiğini belirten Eyüboğlu ayrıca, gaz faaliyetlerindeki cironun geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında yüzde 45 artışla 972 milyon TL olduğunu kaydetti.

Eyüboğlu, şöyle devam etti:

"Konsolide gelir tablosuna göre Aygaz'ın ilk çeyrekte faiz amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) 74 milyon TL, FAVÖK marjı yüzde 7 olurken net kar marjı ise yüzde 5 olarak gerçekleşmiştir. Aygaz 2010 yılının geri kalan kısımlarında da sektör ve ülke ekonomisi için katma değer yaratmaya devam edecektir."

Bu konularda ilginizi çekebilir