Azerbaycan 'Platform'a destek verdi

Erdoğan, Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu önerisine Aliyev'in de sıcak baktığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

  

BAKÜ - Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu'na Azerbaycan'dan da destek geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu'na Azerbaycan'ın destek verdiğini ve bundan memnuniyet duyduklarını bildirdi.

Başbakan Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Zağulba Sarayı'nda gerçekleşen baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak bir basın açıklaması yaptılar.

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasında önemli bir işbirliği platformunun var olduğuna değinen Başbakan Erdoğan, bunun daha da gelişeceğine olan inancını dile getirdi.

Görüşmede, Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu önerisini gündeme getirdiğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Rus ve Gürcü tarafının bu önerimize olumlu yaklaştığını memnuniyetle müşahede ettik. Bu konuyu bugün Sayın Aliyev ile de etraflı bir şekilde ele aldık. Azerbaycan'ın da önerimize olumlu yaklaşması bizleri ayrıca memnun etmiştir.

Dışişleri Bakanlığımız konu üzerinde çalışmaya başlamış, diğer ülke dışişleri bakanları ile müşterek olarak çalışmaları yapıp, bunun içerisini çok daha farklı bir şekilde güçlü kılmaları mümkündür. Kafkasya bölgesinin bir istikrar, barış ve refah merkezi haline getirme yönünde Azerbaycan ve Gürcistan ile birlikte attığımız adımların süreceğine inanıyoruz.