Babalar, anneleri de sevgiliyi de gölgede bıraktı

Bu yıl Babalar Günü’nde 851 milyon TL ile özel günler harcama rekoru kırıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Babalar Günü’nde yapılan harcamalara ilişkin kredi kartı kullanım verilerine göre, Babalar Günü harcamaları 851 milyon TL ile; Yılbaşı, Anneler ve Sevgililer Günü harcamalarını gölgede bıraktı.

Babalar Günü’nü kapsayan 18–20 Haziran 2011 tarihlerinde BKM takasında gerçekleştirilen işlem adeti geçtiğimiz yıla oranla yüzde 11,5 artışla, 8 milyon 602 bin 266 adet olarak gerçekleşirken harcama tutarı ise yüzde 19,1 oranındaki artışla 851 milyon 481 bin TL olarak gerçekleşerek özel gün harcama rekoru kırıldı. Bu yılın özel günler harcama verilerine göre Yılbaşı’nda 750 milyon TL, Sevgililer Günü’nde 713 Milyon TL Anneler Günü’nde ise 790 Milyon TL olarak gerçekleşmişti.

Havaalanları doldu taştı

Babalar Günü ve okulların yaz tatiline girdiği hafta sonunu kapsayan 17-19 Haziran 2011 tarihleri arasında, seyahat acenteleri ve havayolları sektöründe yapılan harcamalarda, bir önceki hafta ile karşılaştırıldığında yüzde 10 oranında artış gözlemlendi.

En çok akıllı telefon ve tablet PC hediye edildi

Babalar Günü’nün en çok tercih edilen hediyeleri ise, akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar oldu. BKM verilerine göre, Babalar Günü’nde klasik giyim ve ev için yapılan market alışverişleri dışında Babalar Günü alışverişi dönemini kapsayan 17-19 Haziran tarihlerinde teknolojik ev aletleri ve cep telefonu satışlarını kapsayan elektronik eşya, bilgisayar ve telekomünikasyon sektöründe toplam 225 milyon TL tutarında harcama yapıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir