Bahçeli: Gerilim siyaseti istemiyoruz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın ya MHP'ye ya da Deniz Baykal'a saldırarak bir gerilim stratejisi izlediğini ancak MHP'nin bu stretejiye düşmeyeceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KOCAELİ - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti'nin izlediği politikayı eleştirerek, "Dünya krizinin Türkiye'yi sarmaladığı bir ortamda ülke meselesinde bir şey yapmıyorsunuz" dedi.

Bahçeli, partisince Kocaeli Perşembe Pazarı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, seçimlerin meşruiyetini tartışmadan uzak tutmak için  toplam seçmen sayısı kadar seçmenin sandığa gitmesi gerektiğini söyledi.

Ne kadar yüksek katılım sağlanır ve siyasi partiler arasında tercihler ortaya konulursa, ortaya çıkacak millet iradesine herkesin saygı duymak mecburiyetinde olacağını ifade eden Bahçeli, "O sebeple Kocaeli'de yaşayan bütün insanlarımıza, dava arkadaşlarımıza 29 Mart Pazar günü şartlar ne olursa olsun mutlaka ve mutlaka sandığa gitmenizi istirham ediyorum" diye konuştu.

Bahçeli, seçime yüksek katılımın yetmediğini, seçmenin, yaşadığı ilçenin içinde bulunduğu özel şartları, karşı karşıya kaldığı sorunları dikkate alarak oy kullanması gerektiğini vurguladı.

Gerilim stratejisi

Türkiye'yi 6 yıl 3 aydır AK Parti'nin yönettiğini ifade eden Bahçeli, AK Parti'nin yakın siyasi tarihte hiçbir siyasi partiye verilmemiş bir destekle iktidar ve mecliste bir çoğunluk elde ettiğini belirtti.

Ancak AK Parti zihniyetinin milletin bu yüksek teveccühüne gerekli saygıyı göstermediğini iddia eden Bahçeli, şunları söyledi:

"Almış oldukları oy oranlarını kendileri için verilmiş oylar olarak kabul etmiş, tek başına bir siyasi iktidarın siyasi istikrarla ülkede toplumsal huzuru ve barışı sağlama talebini yanlış algılayarak, bir kibir, bir böbürlenme, bir yüksek bakış ve herkesi küçük görme, aşağılama, hakaret etme, iftiralarla dolu bir siyaset takip etmeyi ilke haline getirmiştir...

Düşündüğünüzde sahip olduğu oyları her şart altında koruyarak, kendisinin siyasi iktidarının devamını sağlayabilecek bir strateji oluşturdukları kanaatindeyim. Bu strateji bir gerilim stratejisidir. Bu strateji gerilim içerisinde ülkeyi cepheleşmeye, kamplaşmaya ve bir takım ayrışmalara sebebiyet vererek kendi aldığı oyları pekiştirmek, kendisini savunacak hale getirmek, oyları her zaman koruyabilmek ve böylelikle de siyasi iktidarının nimetlerini de bu şekliyle daha da artırabilmek yoludur."

Bahçeli, "Bir mahalli idareler seçimleri var. 500 görevli ile geliyorsunuz. Kaç tane sivil, kaç tane resmi güvenlik gücü var. Tahmin etmek zor. Taşıma kıta birlikleri ile bu meydanları dolduruyorsunuz" dedi.

Başbakan Türkçeyi kabalaştırıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting meydanlarında Türkçeyi kabalaştırdığını iddia eden Bahçeli, şöyle devam etti:

"Argoyu hakim kılıyorsunuz, herkesi küçük görüyorsunuz. Vatandaşın arasında (al ananı git) dediğinize şimdi siyasi partilerin liderlerine değişik iftiralarla aynı şeyi yapmaya kalkıyorsunuz. Krizin eşiğinde bulunan, dünya krizinin Türkiye'yi sarmaladığı bir ortamda ülke meselesinde bir şey yapmıyorsunuz. Ya sayın Deniz Baykal'a ya Milliyetçi Harekete saldırıyorsun. Ama Milliyetçi Hareket Partisi senin bu gerilim stratejisine düşmek istemez. Sayın Baykal'ın da düşmemesini istiyoruz."