'OHAL'e desteğimiz tam'

MHP lideri Bahçeli, "Terör örgütleri Türkiye'den atılıncaya kadar OHAL devam etmeli. MHP olarak OHAL'e desteğimiz tamdır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bahçeli, toplantı sonrası gazetecilerin de sorularını yanıtladı.

Bahçeli'nin grup toplantısında yaptığı konuşmanın satırbaşları şöyle:

- MHP varken Türkiye'yi ayağa düşürmeye, hor ve hakir görmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. 

- Hükümet çevrelerinin faiz indirimiyle ilgli görüşleri gündemdeyken MB'nin faiz silahına sarılması ters tepmiş, dövüzi durduramamıştır

- Kesemizden çıkmasın, damarımızdan akmasın artık yeter diyoruz. Bal olan yerde sinek de eksik olmayacaktır, bize düzen sinekleri kovmak bataklığı kurutmaktır.

- AP madem idam kararını bahane ediyor o halde AKP yarın idamı geri getirmeli. Türk'ün AB'ye ihtiyacı olmadığı gibi Şangay Beşlisi'ne de ihtiyacı yok.

"Bir iki pürüz de aşıldıktan sonra..."

Grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli yeni Anayasa çalışmalarıyla ilgili, "Önemli ölçüde mesafe katedildi. Yakın bir sürede, bir iki pürüz de aşıldıktan sonra, TBMM Anayasa Komisyonuna geleceğini tahmin ediyorum. En kısa zamanda Başbakan ile görüşme ihtimali kuvvetlidir" dedi.

"OHAL'e desteğimiz tam"

Olağanüstü Hal durumunun devam edip etmeyeceğiyle ilgili tartışmaların sorulması üzerine Bahçeli, "Terör örgütleri Türkiye'den atılıncaya kadar OHAL devam etmeli. MHP olarak OHAL'e desteğimiz tamdır" yorumunu yaptı.