Bahçeli yardımları eleştirdi

MHP Genel BaşkanıBahçeli, "seçim rüşvetiyle millet iradesine fesat karıştırılması, milli irade dolandırıcılığı olacaktır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mart ayında yapılacak yerel seçim öncesi sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından dar gelirli vatandaşlara yardımlarda bulunulmasını eleştirerek, "Meşru ve ahlaki olmayan yollarla seçmenlerin aldatılması, halk dalkavukluğu ve seçim rüşvetiyle millet iradesine fesat karıştırılması, milli irade dolandırıcılığı olacaktır" dedi.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Bahçeli, "Seçmen desteğinin siyasi iktidarlara her türlü kanunsuzluk ve yolsuzluk yapma konusunda verilmiş bir ruhsat olmadığı ve milli iradenin kanun ve ahlak dışı yollara sapanları aklama aracı olarak kullanılamayacağı da bir gerçektir"dedi.

Bahçeli, şöyle devam etti:

"Türkiye'deki siyaset kültürünün ve demokrasi sicilinin sorunlu ve şaibeli noktalarından birisi, halk desteğini 'milli irade diktatörlüğü' heveslerine alet eden ve hırsızlıkların üzerini örtecek bir icazet olarak gören demokrasi ve ahlak özürlü siyasi zihniyetlerin devlet yönetimine gelebiliyor olmasıdır.

 Demokrasimizin bir diğer ayıbı da milli irade dolandırıcılığının hala mubah görülmesi ve ahlaki temele dayanan dürüst ve namuslu siyaset anlayışının yeterince kök salamamış olmasıdır. AKP'nin 6 yıllık iktidar döneminde yaşananlar ve içinde bulunduğumuz mahalli seçim sürecinde sergilenen ilkesiz ve omurgasız yaklaşımlar, bu acı gerçeklerin bir kere daha hatırlanmasına vesile olmuştur."

"Hükümet fırsat kolluyor"

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hükümetin işsizlikte olduğu gibi, ekonominin diğer alanlarında başarısızlığını ilan etmek için fırsat kolladığını öne sürerek, asıl meselelerin üzerine gidecek cesareti bir türlü gösteremediğini söyledi.

Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, küresel ekonomik krize değindi.

Küresel ekonomideki yangının giderek büyüdüğüne işaret eden Bahçeli, ''güvensizlik sarmalı ve belirsizlik tufanının'' da etkisiyle krizin geçtiği yerleri enkaza çevirdiğini belirtti.

Devlet Bahçeli, Türkiye;nin, içine savrulduğu ve üretiminin çökmesine, mal ve hizmet sektörünün işlemez hale geldiği ekonomik yıkımın nedeninin küresel kriz olmadığını iddia ederek, ''Kabul edilmelidir ki bu krizin nedeni Başbakan Erdoğan ve hükümetinin kusurlu siyasi eğilimi, sorumsuzluğu ve aymazlığıdır'' ifadesini kullandı.