Bahçeli'den sert açıklama

MHP Genel Başkanı Bahçeli, olağanüstü genel kurul taleplerine cevaben sert bir açıklama yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Devlet Bahçeli, başkanlık için aday olan isimlerle ilgili olarak "Şu an 3 aday vardır. Bu arkadaşların demokratik hakkıdır. Bir tanesinin zaten aday olma hakkı yoktur. Davası Yargıtay’dadır. İçinde birisi vardır ki Fethullah Gülen hareketinin MHP’de görevlendirme girişimidir. Bu ne ona, ne de kimseye fayda getirmez. Herkes aklını başına alsın" dedi.

'Korkunç İvan çıkmıştır'

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Rusya ile ilişkilere değindi, son olayda Türk hava sahasını ihlal eden tarafın Rusya olduğu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ateşe adeta benzinle gittiğini dile getiren Bahçeli, "Uluslararası hukuk açısından baktığımızda Türkiye'nin kara, deniz ve hava sınırlarını koruma hakkı vardır ve bu hak asla devredilemeyecektir. Rusya Federasyonu kesinlikle haksız, kesinlikle art niyetlidir. Putin yönetiminin Türkiye ile ilişkileri soğumaya alması, özür beklentisi, tazminat dayatması, sözde suçluların cezalandırılması talebi ve ekonomik yaptırımlara başvurması skandaldır" diye konuştu.

"Rusya'dan Korkunç İvan çıkmıştır ama bizden korkak bir irade çıkmasına en başta büyük Türk milleti müsaade etmeyecektir" diyen Bahçeli, Bayırbucak Türkmenlerini hedef alan etnik tasfiye girişimine milletin hiçbir ferdinin tepkisiz ve suskun kalamayacağını söyledi.

Bahçeli, Türkmen Dağı'nın Türk'ün öz yurdu olduğunu ve Türk kalacağını ifade etti.

Türkiye ile Rusya arasındaki sürtüşmelerin daha fazla telafisi mümkün olmayan olaylara neden olmadan tamirini, iki ülkenin komşuluk hukuku paralelinde sorunlarını diplomatik yollardan çözmesini beklediklerini belirten Bahçeli, "Tırmanan ekonomik ve siyasi cepheleşmelerden, engellenemez askeri ve diplomatik anlaşmazlıklardan iki ülke de zararlı çıkacaktır" dedi.