Bahçeli'den türban sorununa destek

MHP lideri Bahçeli, TBMM'nin yetkisi ile türban sorununun bir daha doğmamak üzere çözümüne katkı sağlayacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, türban konusu ile ilgili olarak "AKP yönetimi, 'Bunu (türban konusu) 2011 yılında yapılacak olan milletvekilliği genel seçimleri sonrasına bırakarak çözeceğiz' ifadesinden vazgeçmeli. TBMM'ye çözüme dayalı bir gündem getirilirse MHP 70 milletvekili ile bu gündemin arkasında olacaktır ve yasal zeminde, TBMM'nin yetkisi ile bu sorunun bir daha doğmamak üzere çözümüne katkı sağlayacaktır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımıyla parti Genel Merkezi Toplantı Salonu'nda bayramlaşma töreni düzenlendi.

Bahçeli, törenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu Kurban Bayramı'nın sosyal, siyasi ve ekonomik yönden ağır sıkıntılarla karşı karşıya kalındığı bir dönemde gerçekleştiğini ifade etti. Bahçeli, bayramın özellikle 2011 seçimleri için hayırlı bir başlangıca da vesile olmasını diledi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bahçeli, terör ve başörtüsü gibi konularda siyasi partiler arasında uzlaşma sağlanamadığına ilişkin bir soruyu yanıtlarken, özellikle başörtüsü konusunda görüşlerini en net ifade eden kurumun partisi olduğunu ifade etti.

Daha önce konunun TBMM'de görüşüldüğünü ve 411 milletvekilinin oyu ile sorunun anayasal boyutunun tamamlandığını ancak CHP'nin başvurusu üzerine Anayasa Mahkemesi'nin bunu reddettiğini anımsatan Bahçeli, AK Parti ve CHP yöneticilerinin özellikle son referandum sürecinde kendi aralarında başörtüsü konusunu istismar konusu yaptığını savundu. Bahçeli, partisinin böyle bir tartışma zemininde, soğukkanlılığını koruyarak çözüm üretmek için bir denemede daha bulunduğuna da işaret ederek, AK Parti ve CHP'in uzlaşabileceği bir zeminde, MHP'nin gerekli desteği vereceğini söylediğini ancak hem AK Parti'nin hem de CHP'nin uzlaşma zemininde buluşamadığını belirtti.

"AKP yönetimine bayram vesilesi ile tekrar seslenmek istediğini" vurgulayan Bahçeli, "Bunu '2011 yılında yapılacak olan milletvekilliği genel seçimleri sonrasına bırakarak çözeceğiz' ifadesinden vazgeçmeli. TBMM'ye çözüme dayalı bir gündem getirilirse MHP 70 milletvekili ile bu gündemin arkasında olacaktır ve yasal zeminde, TBMM'nin yetkisi ile bu sorunun bir daha doğmamak üzere çözümüne katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Devlet Bahçeli, füze kalkanı konusunu yakından takip ettiklerini, NATO sürecinin belirlenmesinin ardından "AKP zihniyetinin olaylara nasıl yaklaştığını tespit edip ona göre Türkiye açısından en hayırlısı ne olacaksa" parti olarak düşüncelerini ifade edeceklerini belirtti.

Bahçeli, "eski partililerle tekrar bir araya gelmelerine" ilişkin bir soruyu yanıtlarken de partisinin tüm ülküdaşlarıyla bir kucaklaşma sürecinde olduğunu belirtti ve bu başlangıcın ardından tek başına iktidar amacıyla milletle bütünleşme çalışmalarının yapılacağını kaydetti. Bahçeli, "bunun güzel ve anlamlı işaretlerinin yakında görüleceğini" de söyledi.

MHP lideri, davaların uzun sürmesine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine de "İktidarın yargıya müdahale yolunu tercih edeceği yerde çalışmalarını hızlandırarak, mümkün olduğu kadar hakimler kurulunu takviye ederek, yürütülmekte olan davaların bir an evvel sonuçlandırılması düşüncesindeyiz ve bu düşünceyi de muhafa ediyoruz" dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir