Bahçeli'ye sert çıktı: İspatlamazsan namertsin

Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli’ye, terörist başı Öcalan ile anlaşma yaptıkları yönündeki iddiaları kanıtlaması için seslendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye, terörist başı Abdullah Öcalan ile anlaşma yaptıkları yönündeki iddiaları kanıtlaması için seslendi. Erdoğan. "Eğer dürüstsen, eğer mertsen ben kiminle görüşmüşüm, kime söz vermişim, bunu açıkla, Açıklamazsan namertsin."

Başbakan Erdoğan, Ankaralılar ile buluştu. Erdoğan konuşmasına da yine sıklıkla muhalefet liderlerine yüklenirken, terörist başı Abdullah Öcalan ile hükümetin pazarlık yaptığı iddialarına sert yanıt verdi.

Erdoğan MHP lideri Devlet Bahçeli’ye seslendiği konuşmasında şunları söyledi: "Eğer sen dürüstsen, eğer mertsen o zaman ben kiminle görüştü. Kime söz verdim bunu açıkla. İddia sahibi açıklamakla mükelleftir ben değilim. Açıklamazsan namertsin. Tayyip Erdoğan veya arkadaşları terör örgütü lideri ile görüşme yapmışsa veya pazarlık yapmışsa ben o arkadaşın partimin içinde bir saniye yaşatmam ama onu ispat etmek sana aittir."

"AKP genel affı gıdım vermez"

Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Tunceli’de sarf ettiği genel af vaadine de dikkat çekerek Kılıçdaroğlu’nun Kayseri’deki mitinginde söylemlerini değiştirdiğini söyledi. "Emir olduğun gibi dosdoğru olacaksın" diyen Erdoğan, "Bunlar böyle, akşam başka sabah başka konuşurlar. Bunların genlerinde var " dedi. Miting alanında toplanan vatandaşa genel afta biz yöneticilerin yetkisi var mı?" diye seslenen Erdoğan, AKP grubunun meclise böyle bir teklif geldiğinde "Gıdım" vermeyeceğinin altını çizdi.

Erdoğan Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlerini şöyle sürdürdü: "Rüşveti kelam ettin, siz rüşveti vermeye alışmışsınız, biz alışmadık. Sağda solda PKK ile anlaşma yaptık diyorsun. Sincan’dan sesleniyorum. Sen Öcalan’ı idamdan kurtaranların içindesin. Orada seninde imzan var. Asıl anlaşma yapan sizlersiniz."

Bu konularda ilginizi çekebilir