Bahçeli'den ekmek zammına tepki

MHP lideri Bahçeli, yüzde 15'lik ekmek zammına tepki gösterdi. Bahçeli, "Yüzde 15'lik zam insani ve vicdani değil." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde, gazetecilerin ekmek fiyatlarındaki artışa ilişkin sorusu üzerine konunun dikkatle takip edilmesi gerektiğini söyledi. 

Ankara'da, özellikle de Çankaya'dan başlamak üzere "Askıda Ekmek Projesi"ni hayata geçireceklerini belirten Bahçeli, şöyle konuştu:

"Yüzde 15'lik zam insani ve vicdani değil. Hali vakti yerinde her vatan evladı kendisine en yakın ekmek fırınına gitmeli. Eğer 2 ekmek alacaksa 3 ekmek parası ödemeli. Bir ekmeğin askıya alınmasını fırıncıyla paylaşmalı. Fakir fukara kardeşlerim, durumu yerinde olmayan insanlarımız fırına veya ekmek satılan yerlere gittiğinde 'Bana askıdan bir ekmek verebilir misin?' diyebilmeli. Böylelikle kültürümüzün dayanışma ve  yardımlaşma dinamikleri harekete geçirilebilmeli. Unutmayalım ki inancımız 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir.' esasına dayanmaktadır."

Bahçeli, "Talimat verdiniz mi?" sorusunu da "Gerekli talimatları veriyoruz. Çalışmaları ve girişimleri başlatıyoruz." şeklinde yanıtladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir