Bakan Avcı'dan, genç öğretmenlere 'fake hesap' mesajı

MEB'in resmen bir Twitter hesabı olmadığını söyleyen Bakan Avcı, 'Adımıza pek çok Twitter hesabı var. Bunların hepsi sosyal medyadaki deyimiyle 'fake' yani sahte hesaplardır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bakan olarak kendisinin ya da Bakanlığının resmi bir Twitter hesabının bulunmadığını belirterek, "Bakanlığımıza atfedilen, şahsıma atfedilen pek çok Twitter hesabı göreceksiniz. Bunların hepsi sosyal medyadaki deyimiyle 'fake' yani sahte hesaplardır" dedi. 

Bakan Avcı, bu ay mesleğe yeni atanan öğretmenler için hazırlanan uyum eğitimi programının açılışını, Uzaktan Eğitim Merkezi  (UZEM) üzerinden canlı yayınla yaptı. 

Avcı, öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada, meslek hayatlarının ilk günlerinde onları selamlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

"Kimseye tweet atmam. Hiçkimseden de tweet almam" 

Bakan Avcı, konuşmasında en etkili iletişimin yüz yüze iletişim olduğunu belirterek, "Günümüzde çok yaygın kullanılan sosyal medya konusunda sizlerden özellikle çok özenli davranmanızı bekliyorum" ifadelerini kullandı.  

Bakan Avcı, şöyle konuştu: 

"Benim Milli Eğitim Bakanı olarak veya kurum olarak Bakanlığımızın resmen bir Twitter hesabı yok. Bugüne kadar MEB olarak veya kendi adımla veya bakanlık olarak hiç tweet atmadık. Buna rağmen sosyal medyada Bakanlığımıza atfedilen, şahsıma atfedilen pek çok Twitter hesabı göreceksiniz. Bunların hepsi sosyal medyadaki deyimiyle 'fake' yani sahte hesaplardır. Bakanınız size tweet göndermez. Bakanınız size mümkünse yüz yüze, değilse, böyle uzaktan da olsa yine yüz yüze veya mektup yazarak veya mesaj göndererek ulaşmaya çalışır. Onun için sosyal medyada dolaşan Twitter hesaplarına aldanmayınız. Bakanlığımızın bir Twitter hesabı yok. Bakanlığımız size Twitter üzerinden ulaşmaz. Ben kimseye tweet atmam. Hiçkimseden de tweet almam. Onun için sosyal medyadaki bu tür zihin bulandırıcı mesajlar, benim adıma size ulaşırsa lütfen onlara inanmayın.  

Özellikle yüz yüze iletişime çok önem vermenizi bekliyorum. Öğrencilerinizle sadece derslerde değil, teneffüslerde de fırsat buldukça birlikte olmaya çalışınız. Onları dinleyiniz. Bırakınız konuşsunlar ve size dertlerini, sorunlarını varsa çözüm önerilerini, eleştirilerini ulaştırsınlar. Bu hem onları zenginleştirir, hem sizi zenginleştirir hem bizi zenginleştirir. Geleceğe ilişkin ümitlerimiz, inşallah bu bahar ve bundan sonraki yıllarda sizinle yeşerecek. Dünyanın en güzel çiçeklerini sizin şefkatli ellerinize emanet ediyoruz. Hepinize başarılar diliyorum" 

Bu konularda ilginizi çekebilir